Principele Radu şi-a lansat ultimul volum la Buzău, oraşul unde a îndeplinit stagiul militar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Principele Radu a vorbit despre motivele pentru care a scris această carte document
Principele Radu a vorbit despre motivele pentru care a scris această carte document

Principele Radu al României s-a aflat ieri la Buzău pentru a lansa cartea „Trei poduri peste lume. Consemnări între anii 1982 şi 2003”. Evenimentul cultural s-a desfăşurat în aula Bibliotecii Judeţene, în prezenţa unor oficialităţi locale şi a zeci de admiratori ai Casei Regale Române.

Principele Radu nu este deloc străin de oraşul Buzău. Asta pentru că aici a petrecut o bună perioadă de timp  atunci când şi-a îndeplinit stagiul militar la o unitate din oraş. Pentru câteva luni, alături de câţiva alţi soldaţi, Radu Duda a avut sarcina de a păzi sediul Cercului Militar Buzău, locul unde, în timpul liber, a reuşit să lectureze zeci de cărţi aflate în biblioteca instituţiei. „Vin cu plăcere la Buzău pentru că mă leagă amintiri frumoase de acest oraş. Pot spune că sunt acasă, pentru că aici, în urmă cu 30 de ani, am petrecut câteva luni în perioada când am satisfăcut stagiul militar”, a mărturisit Principele Radu. 

Alteţa Sa a vorbit despre motivele pentru care a scris această carte document, despre rolul crescând al Casei Regale în societatea românească şi dorinţa sa ca românii să fie cât mai bine informaţi despre activitatea instituţiei pe care o reprezintă.

Cele trei poduri din titlul cărţii fac referire la trei treceri diferite, simultane şi fundamentale în viaţa Alteţei Sale Regale: trecerea de la un mileniu la altul, trecerea de la România comunistă la lumea liberă, trecerea de la condiţia de actor la cea de principe regal.

La finalul întâlnirii de la Biblioteca Judeţeană, Principele Radu a acordat autografe, s-a fotografiat şi a stat de vorbă cu unii dintre buzoienii prezenţi la evenimentul cultural.

Tot ieri, Principele Radu a participat la deschiderea anului şcolar la Liceul Pedagogic din Buzău. În amfitetarul liceului, în faţa a sute de elevi, profesori şi părinţi, Alteşa sa a promovat un proiect  de lectură iniţiat de o editură din Capitală.  

Buzău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite