Primarul care a furat leagănele grădiniței și le-a montat în curtea propriei pensiuni a ieșit din arest

0
Publicat:

Primarul comunei buzoiene Gura Teghii, Gheorghe Micleru, scapă de arestul preventiv, la o săptămână după ce a fost arestat pentru delapidare, complicitate la furt calificat, abuz în serviciu, efectuarea de operaţiuni financiare ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia.

Gheorghe Micleru a scăpat din arest. SURSA Arhivă
Gheorghe Micleru a scăpat din arest. SURSA Arhivă

Gheorghe Micleru este acuzat printre altele că și-a însuşit două leagăne din lemn aparţinând primăriei, pe care le-a folosit în cadrul pensiunii pe care o deține în comună.

El ar fi facilitat, de asemenea, accesul tatălui său într-o grădiniţă din subordinea primăriei de unde acesta a sustras cinci uşi din termopan ce au fost folosite în cadrul aceleaşi pensiuni, a încredinţat unui număr de două persoane cunoscute autoturismul primăriei pe care acestea l-au folosit în interes personal pe o perioadă de 2 ani.

Gheorghe Micleru ar fi menţinut ca poliţist local o persoană deşi aceasta trebuia eliberată din funcţie, persoană pe care au folosit-o pentru rezolvarea unor probleme personale ale primarului cu încălcarea dispoziţiilor legale, prin încălcarea dispoziţiilor legale privind incompatibilităţile a desfăşurat acte de comerţ, respectiv a administrat în fapt o societate comercială, respectiv pensiunea pe care o deţine pe raza comunei.

Acuzaţiile în acest dosar sunt de delapidare, complicitate la furt calificat, abuz în serviciu, efectuarea de operaţiuni financiare ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia. Pentru infracţiunile săvârşite Parchetul de pe lângă Judecătoria Pătârlagele a solicitat Judecătoriei Pătârlagele arestarea preventivă a primarului Gheorghe Micleru pe o perioadă de 30 zile.

În faţa instanței, Micleru a solicitat plasarea în arest la domiciliu sau măsura controlului judiciar

Contestația depusă de primarul buzoian imediat după emiterea mandatului de arestare preventivă a fost analizată de judecătorii Tribunalului Buzău, care s-au pronunțat vineri. Ei au decis plasarea lui Micleru în arest la domiciliu pe o perioadă de 23 de zile.

În acest timp, primarul are de respectat o serie de obligații. Printre altele, nu are voie să comunice cu mai multe persoane, martori în dosarul în care el este vizat.

Gheorghe Micleru a fost ales primar al comunei Gura Teghii în 2020 din partea PMP. Primarul Gheorghe Micleru nu este pentru prima dată în faţa anchetatorilor. El a mai fost condamnat în trecut într-un dosar de proxenetism.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite