Preşedintele CJ Buzău: Unirea oraşului Buzău cu Ţinteşti, benefică, dar greu de realizat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arhivă adevarul.ro
Arhivă adevarul.ro

Unirea oraşului Buzău cu localitatea vecină Ţinteşti este un subiect pe buzele tuturor politicienilor buzoieni. Preşedintele CJ Buzău, Petre Emanoil Neagu, consideră, ca mulţi alţii, că unirea celor două localităţi ar fi benefică, dar depinde în mare măsură de ceea ce vor locuitorii celor două comunităţi.

Petre Emanoil Neagu este de părere că unirea Buzăului cu Ţinteştiul este totuşi greu de realizat în mandatul 2020-2024, deoarece sunt mulţi paşi birocratici de urmat.

Săptămâna trecută, Primăria Buzău a lansat în dezbatere publică un proiect de hotărâre al Consiliului Local Municipal pentru organizarea, pe 3 octombrie, a unui referendum local privind unirea Buzăului cu comuna Ţinteşti. 

Toma spune că, dacă unirea se va realiza, suprafaţa municipiului se va dubla, dat fiind că Ţinteştiul dispune de terenurile necesare atât pentru realizarea diverselor proiecte pe care municipalitatea va încerca să le ducă la îndeplinire, dar şi pentru atragerea unor investitori privaţi.

Primarul municipiului Buzău, Constantin Toma, a iniţiat un proiect de hotărâre privind aprobarea Referendumului pentru modificarea hotarelor municipiului Buzău şi comunei Ţinteşti, în sensul unirii celor două entităţi administrative. 

Constantin Toma spune că  referendumul în care locuitorii Buzăului şi cei ai comunei Ţinteşti vor fi întrebaţi la urne dacă sunt de acord cu unirea celor două administraţii va avea loc, cel mai probabil, în prima duminică din octombrie.

Proiectul care prevede anexarea comunei Ţinteşti de oraş ar urma să fie lansat în dezbatere publică, pentru a se expune argumentele pentru care municipalitatea consideră că este necesară această comasare. 

Edilul-şef al Buzăului susţine că alipirea comunei de la sud de municipiu este absolut necesară, pentru că oraşul nu mai are terenuri pentru a se dezvolta, iar comasarea cu Ţinteşti, care are doar  4.500 de locuitori, va face ca suprafaţa oraşului aproape să se dubleze.

Vă mai recomandăm să citiţi:

Cercetătorii buzoieni au creat usturoiul Benone, cu gust dulce, acrişor şi iute. Legumicultorul care l-a comandat este fan Benone Sinulescu, rapsodul Buzăului

Afacerea bio a unei americance din Munţii Buzăului, care asigură finanţarea unui cămin de copii

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite