Poliţistul-problemă din Buzău, care mergea la prostituate în uniformă, a fost din nou trimis după gratii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sursa I. Bunilă
Sursa I. Bunilă

Mihai Nedelcu, pliţistul din Râmnicu Sărat care a mers la prostituate în uniformă, apoi a provocat un accident rutier şi a refuzat testatea cu aparatul alcoolscop, dă cu piciorul şansei de a sta acasă. După ce l-au eliberat din arest, pe 8 februarie, judecătorii îl trimit din nou după gratii.

Magistraţii din Râmnicu Sărat au pronunţat o nouă soluţie în urma şedinţei din 23 februarie, prin care înlocuieşte măsura arestului la domiciliu dispusă faţă de inculpatul Nedelcu Mihai, pe 8 februarie, cu măsura arestării preventive, pe o durată de 30 de zile, cu începere de la data punerii în executare a mandatului de arestare preventivă”.

În aceeaşi zi, avocatul fostului poliţist a formulat contestaţie la soluţia judecătorilor râmniceni, pronunţată în şedinţa din 23 februarie, iar până la rezolvarea ei Mihai Nedelcu se află în continuare la domiciliul său. 

Potrivit unor surse, poliţistul Mihai Nedelcu s-a abătut de la traseul fixat între domiciliul comunicat ca fiind locul arestului preventiv şi Judecătoria Râmnicu Sărat, unde fusese chemat pentru verificări. El a fost recunoscut de clientul unui magazin în care Mihai Nedelcu intrase pentru a-şi cumpăra băuturi răcoritoare. 

Măsura preventivă a arestului la domiciliu era executată de către inculpatul Nedelcu Mihai la imobilul acestuia din Valea Râmnicului. Acesta nu avea voie să părăsească imobilul menţionat, fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în faţă căruia se află cauza. 

Inculpatul se prezenta la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori era chemat. Instanţa i-a atras atenţia inculpatului că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii sau a obligaţiilor arătate mai sus, măsura arestului la domiciliu se poate înlocui cu măsura arestării preventive. 

Pe 17 ianuarie 2022, instanţa a dispus arestarea preventivă a agentului de poliţie Mihai Nedelcu pentru 30 de zile. Bărbatul, în vârstă de 36 de ani, este acuzat de anchetatori de conducere sub influenţa băuturilor alcoolice şi refuzul de a preleva probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei.

Iniţial, magistraţii Judecătoriei Râmnicu Sărat au hotarât că omul legii trebuie trimis în arest preventiv pentru 30 de zile.

„În noaptea de 15 ianuarie a.c., poliţiştii au fost sesizaţi cu privire la faptul că pe DJ203 H, în localitatea Topliceni, a avut loc un accident rutier. Din primele date de la faţa locului a reieşit că în timp ce conducea pe direcţia Râmnicu Sărat către Buda, un şofer în vârstă de 36 de ani, din Râmnicu Sărat, a intrat în coliziune cu două autovehicule, staţionate. Accidentul s-a soldat doar cu pagube materiale”, a transmis IPJ Buzău.

În cazul poliţistului buzoian se desfăşoară, pe lângă anchetele penale, şi o anchetă administrativă. Cu trei zile înainte de producerea accidentului, la Topliceni, Mihai Nedelcu fusese implicat într-un scandal cu o prostituată. Acesta, însoţit de un amic, a mers îmbrăcat în uniformă la tânăra care practica prostituţia, însă femeia a sunat la 112.

„Poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Buzău au fost sesizaţi de către o femeie în vârstă de 19 ani, din Călăraşi, cu privire la faptul că la domiciliul său s-au prezentat doi tineri pentru întreţinerea de raporturi sexuale contracost şi ar fi refuzat să mai părăsească locaţia. Apelanta a precizat că unul dintre bărbaţi ar purta haine cu însemne poliţieneşti, bănuind că ar fi poliţist. Totodată, întrucât tinerii refuzau părăsirea locaţiei, persoana a cerut sprijinul a doi cunoscuţi, doi buzoieni în vârstă de 18 şi 35 de ani, care au venit la imobil, context în care s-a creat un conflict spontan între aceştia şi bărbaţii care ar fi refuzat să plece”, preciza IPJ Buzău.  

Ca urmare, au fost făcute verificări pentru clarificarea situaţiei semnalate şi luarea măsurilor legale ce se impun.  

„Din investigaţii, poliţiştii au stabilit ca persoanele reclamate sunt doi bărbaţi în vârstă de 19 şi 36 de ani, din Valea Râmnicului şi Râmnicu Sărat, acesta din urmă fiind încadrat ca agent de poliţie la un post de poliţie din mediul rural. Poliţistul era în timpul liber”, arătau poliţiştii.  

Vă recomandăm să mai citiţi: 

Comemorarea unui erou din Afganistan, umbrită de nemulţumirile familiei faţă de relaţia cu statul VIDEO 

Cuplurile din Buzău vor spune „da” într-un nou sediu al Stării Civile VIDEO

BuzăuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite