Patru bărbați din județul Buzău s-au intoxicat cu vapori toxici la locul de muncă

0
Publicat:

La fața locului au intervenit imediat pompierii militari de la ISU Buzău dar și un echipaj SMURD. Cei patru bărbați au fost scoși în stare de semiconștiență din rezervorul în care lucrau cu solvenți.

smurd

Trei dintre muncitori au primit îngrijiri la fața locului, iar cel de-al patrulea, un tânăr de 20 de ani, a fost transportat la spital. Din fericire nici starea acestuia nu este foarte gravă.

Polițiștii au început acum cercetările în acest caz. „În paralel cu ancheta politiei, reprezentanții ITM Buzău vor începe propria anchetă pentru a stabili dacă în acest caz au fost respectate toate normele de securitate în muncă", transmite ISU Buzău.

Solvenții sunt substanțe chimice care sunt utilizați în mod obișnuit pentru a dilua sau pentru a dizolva alte substanțe. Aceștia pot fi regăsiți într-o gamă largă de produse, inclusiv în vopsele, lacuri, adezivi, soluții pentru pete, etc.

Atunci când sunt inhalați, solvenții pot produce o serie de efecte nocive asupra corpului, inclusiv amețeli, greață, confuzie, dureri de cap, vărsături și chiar pierderea cunoștinței. În cazuri extreme, intoxicația cu solvenți poate fi fatală.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite