Patron din Buzău, jefuit de fosta soție și concubinul ei. Pagubă de peste 100.000 de euro

0
0

O femeie de 44 de ani și concubinul ei, de 30 de ani, sunt autorii unei spargeri în urma căreia fostul ei soț, patron de restaurant și de firmă de pompe funebre, s-a ales cu un prejudiciu de 114.000 de euro.

Seiful spart din Buzău SURSA Poliția Română
Seiful spart din Buzău SURSA Poliția Română

Cei doi au așteptat momentul în care omul de afaceri, în vârstă de 48 ani, petrecea concediul la mare. Ei au intrat în vila in Buzău și au atacat seiful încastrat în perete. L-au tăiat și l-au golit.

Păgubitul este un prosper om de afaceri, care deține un restaurant și o firmă de pompe funebre, în cartierul Micro 14, din Buzău. Acesta a sunat la 112, pe 24 iulie 2022, în jurul orei 18.40, pentru a anunța că în perioada în care se afla în concediu, hoții au pătruns în casă și i-au furat bani, bijuterii și un telefon mobil. Prejudiciul a fost estimat de acesta la 114.000 euro.

La faţa locului s-au deplasat poliţişti de investigaţii criminale şi specialişti criminalişti pentru clarificarea împrejurărilor în care s-a produs evenimentul şi identificarea bănuiţilor.

În urma investigațiilor, polițiștii au aflat că jaful s-a produs în seara de 16 iulie, când, în jurul orei 20.00, hoții au pătruns prin efracție în locuința buzoianului, au tăiat cu un flex electric încuietoarea unui seif, încastrat în mobilă și prins în perete, și au furat 97.000 euro și bijuterii. De asemenea, dintr-o altă încăpere a locuinţei, au sustras 35.000 de lei şi un telefon mobil.

În ziua de 18 octombrie, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au reţinut două persoane, pentru 24 de ore, pe bază de ordonanţă, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat. Făptașii sunt fosta soție a patronului din Buzău și actualul concubin al acesteia, un tânăr cu antecedente penale.

„În urma activităţilor desfăşurate şi a materialului probator administrat, poliţiştii au identificat şi depistat principalii bănuiţi de comiterea faptei, o femeie în vârstă de 44 de ani din Buzău şi un tânăr în vârstă de 30 de ani din Bucureşti”, transmite IPJ Buzău.

Poliţiştii au procedat la reconstituirea modului şi a condiţiilor în care s-a comis fapta. Ulterior, cei doi bănuiţi au fost reţinuţi de poliţişti sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat şi urmează a fi prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău cu propunerea de punere în mişcare a acţiunii penale şi sesizarea instanţei în vederea luării măsurii arestării preventive.

Buzău


Ultimele știri
Cele mai citite