Ministerul Transporturilor a alocat banii pentru reabilitarea podului metalic de la Mărăcineni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Măsuri de urgenţă luate de autoritatile române în cazul podului metalic de la Maracineni, de peste raul Buzau. Reprezentanţii Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere au anunţat că Ministerul Transporturilor a alocat deja banii pentru reabilitarea structurii de beton a podului. Lucrările ar urma să înceapă imediat după finalizarea licitaţiilor pentru desemnarea constructorilor.

* Dacă nu vor apărea contestaţii, lucrările ar putea începe la jumătatea verii.

Construit aproape de la zero în 2005, după ce a fost grav avariat în urma inundaţiilor, podul de la Mărăcineni a ajuns într-o stare avansată de degradare. Din cauza traficului intens, în structura de beton a podului au apărut tot mai multe fisuri si găuri. Din acest motiv, de aproape un an, traficul pe sensul de mers dinspre Râmnicu Sărat spre Buzău este restricţionat, viteza maximă admisă fiind 10 kilometri la oră.

Alertaţi de autorităţile buzoiene, reprezentanţii Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere anunta masuri urgente de remediere a deficientelor constatate la structura de beton a podului metalic. Ministerul Transporturilor a alocat deja banii pentru reabilitarea podului metalic. Lucrările de reabilitare a obiectivului vor fi complexe, spun responsabilii Companiei Naţionale de Administrare a Infrastrcuturii Rutiere.

Potrivit responsabililor din cadrul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, lucrările de reabilitare a podubului metalic de la Mărăcineni ar putea începe la jumătatea verii. ”Este vorba despre lucrări în valoare de 5.000.000. Vorbim despre lucrări de reparaţie extinsă, reprezentând o consolidare mai aprofundată atât la căile de rulare cât şi la elementele de susţinere. Noi ne exprimăm speranţa ca în maximum două luni să înceapă lucrările de şantier dar trebuie să luăm în considerare şi situaţiile care au mai avut loc până acum la alte lucrări şi anume cele create de contestaţii”, a declarat Alin Şerbănescu,  purtător de cuvânt CNAIR.

Pe tot timpul derularii lucrărilor de consolidare a podului metalic, traficul rutier va fi deviat pe podul de beton, însă cu restrictiile de rigoare. Podul metalic de la Mărăcineni a fost construit în 1932. Porţiune din Drumul european E85, cea mai importantă conexiune rutieră între Muntenia şi Moldova, podul a fost avariat grav la inundaţiile din vara anului 2005, şi în consecinţă a fost partial demolat şi reconstruit până în luna noiembrie a aceluiaşi an

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite