ISU Buzău transferă personal şi echipament la Nehoiu, pentru a interveni mai repede în zona de munte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arhivă adevarul.ro
Arhivă adevarul.ro

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Buzău va avea o subunitate şi la Nehoiu. Punctul de lucru va fi deservit de 15 de pompieri şi va  dispune de o autospecială de stingere cu apă şi spumă de capacitate mărită, echipată şi cu accesorii specifice pentru descarcerare şi acordarea primului ajutor medical.

Deschiderea subunităţii ISU este programat pentru miercuri, de la ora 14.00 şi va fi marcată printr-un ceremonial militar şi religios la care vor participa reprezentanţi ai administraţiei publice judeţene şi locale, precum şi ai serviciilor voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă din raionul arondat.

Structura de intervenţie, dislocată de la Detaşamentul de Pompieri Râmnicu Sărat, va deservi zona de nord a judeţului, care circumscrie oraşului Nehoiu, respectiv comunelor Gura Teghii şi Siriu, cu cele 22 de sate aparţinătoare, însumând o suprafaţă de circa 82.000 Ha, cu o populaţie de aproximativ 17.800 de locuitori.

Spaţiile necesare desfăşurării activităţilor specifice au fost puse la dispoziţie, cu titlu gratuit, prin Hotărârea Consiliului  Local al oraşului Nehoiu.

Punctul de lucru va fi deservit de 15 de pompieri şi va  dispune de o autospecială de stingere cu apă şi spumă de capacitate mărită, echipată şi cu accesorii specifice pentru descarcerare şi acordarea primului ajutor medical.

Prin deschiderea acestui punct se va reduce timpul mediu de răspuns la situaţiile de urgenţă de la 34 de minute la 22 minute, distanţa medie de la 26 km la 13 km şi implicit consumurile de carburant, crescând astfel nivelul de siguranţă şi protecţie a comunităţilor.

ISU Buzău a mai deschis în ultima vreme puncte de lucru la Pietroasele şi Beceni.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite