Impozitele locale pe terenuri şi clădiri, majorate cu 500 la sută pentru o anumită categorie de proprietari

0
Publicat:
Ultima actualizare:
buzau

În prima fază, autoritatile locale vor identifica terenurile şi clădirile aflate în paragină si apoi vor soma proprietarii. Dacă nu vor trecere la reabilitarea sau, după caz, curăţarea imobilului, proprietarii vor fi impozitati cu valori de cinci ori mai mari decât până acum.

Primăria municipiului Buzău a elaborat regulamentul privind supraimpozitarea cu 500 la sută a clădirilor şi terenurilor neîngrijite. Municipalitatea susţine că urmăreşte reducerea numărului imobilelor lăsate în paragină, iar prin reabilitarea clădirilor vrea „schimbarea la faţă” a oraşului.

Conform regulamentului, după identificarea şi evaluarea clădirii sau terenului neîngrijit, proprietarul va fi somat, iar din acel moment va avea la dispoziţie şase luni în cazul clădirilor şi 30 de zile în cazul terenurilor să efectueze lucrările de întreţinere sau reabilitare necesare. 

În cazul în care proprietarul nu se conformează, clădirea sau terenul va fi încadrat în categoria celor neîngrijite, cu propunerea de majorare a impozitului cu 500 la sută.

Clădirile în paragină aflate în proprietatea Primăriei, cum sunt cele din centrul orasului, de pe strada Cuza Vodă, nu vor fi însă supraimpozitate.  

Regulamentul a fost postat pe site-ul Primăriei Buzău iar proiectul privind supraimpozitarea clădirilor şi a terenurilor lăsate în paragină va fi introdus într-o şedinţă viitoare a Consiliului Local Buzău.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite