Greșelile unui căruțaș care a provocat un accident soldat cu rănirea sa și a propriului copil

0
Publicat:

O coliziune între o căruță și un autoturism, produsă la miezul nopții de luni spre marți pe Drumul Național 2C, în localitatea buzoiană Căldărăști (Pogoanele), s-a soldat cu doi răniți, între care și un copil. Atelajul a apărut brusc în fața șoferului, care nu a mai putut evita impactul.

Căruța a apărut brusc în fața autoturismului. SURSA IPJ Buzău
Căruța a apărut brusc în fața autoturismului. SURSA IPJ Buzău

În timp ce conducea autoturismul dinspre Padina către Pogoanele, un șofer în vârstă de 25 de ani, din Pogoanele, a intrat în coliziune cu un atelaj hipo ce se deplasa pe același sens de mers, condus de către un bărbat în vârstă de 38 de ani, din Pogoanele.

„Accidentul rutier s-a soldat cu rănirea bărbatului de 38 de ani și a unui pasager al atelajului hipo, un minor în vârstă de 10 ani, din Pogoanele”, transmite IPJ Buzău. Victimele au fost preluate de ambulanță și transportate la spital pentru îngrijiri medicale.

În cauză se va întocmi dosar penal iar polițiștii continuă cercetările pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs accidentul. Vinovat de producerea coliziunii este căruțașul din Pogoanele, spun surse din anchetă, pentru că a pătruns pe un drumul național, cu interdicție pentru vehicule cu tracțiune animală, iar, pe deasupra, atelajul era nesemnalizat corespunzător.

Căruța nu avea semnalizări corepsunzătoare. SURSA IPJ Buzău
Căruța nu avea semnalizări corepsunzătoare. SURSA IPJ Buzău

Una dintre obligațiile căruțașului este ca, de la lăsarea serii până în zorii zilei sau atunci când vizibilitatea este redusă, să nu circule pe drumurile publice fără a purta îmbrăcăminte cu elemente fluorescent-reflectorizante și fără ca vehiculul să aibă în partea din față un dispozitiv cu lumină albă sau galbenă, iar în partea din spate un dispozitiv cu lumină roșie, amplasate pe partea laterală stângă.

Buzău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite