Geoparcul UNESCO Ținutul Buzăului, pe Netflix. Va fi cel mai lung episod Flavours of Romania VIDEO

0
Publicat:

Frumusețile Buzăului ajung în atenția a milioane de abonați ai platformei Netflix. Celebrul documentarist englez Charlie Ottley a revenit în județul de la Curbura Carpaților pentru a filma cel de-al doilea episod al serialului „Flavours of Romania", ce va fi difuzat pe 20 septembrie 2023.

Charlie Ottley filmează în ținutul sării, la Mânzălești. SURSA Thorsten Kirschner
Charlie Ottley filmează în ținutul sării, la Mânzălești. SURSA Thorsten Kirschner

Geoparcul UNESCO Ținutul Buzăului are cel mai lung episod din tot documentarul. „Flavours of Romania”, care arată minunățiile naturale ale României, a fost cel mai vizionat documentar de pe Netflix în 2020.

Filmările din 2022 pentru episodul doi al „Flavours of Romania” la Buzău au fost organizate de Thorsten Kirschner, fondator al Comunității Slow Food Buzău.

Charlie Ottley, înconjurat de membrii echipei de filmare. SURSA Thorsten Kirschner
Charlie Ottley, înconjurat de membrii echipei de filmare. SURSA Thorsten Kirschner

Demersul jurnalistic al echipei din jurul lui Charlie Ottley a fost posibil și cu sprijinul partenerilor Comunității Slow Food Buzău ce activează în turism, în regiune.

Filmarea începe în comuna Berca, unde o dronă este pusă în funcțiune pentru a prezenta intrarea în Geoparcul UNESCO Ținutul Buzăului. Continuă apoi cu obiective principale precum Muntele de Sare, Focurile Vii la Lopătari, Așezările rupestre de la Bozioru – Colți - Aluniș, însă, include și drumurile ce așteaptă să fie bătătorite de drumeți și cicloturiști.

Un anglez în Athosul buzoian. SURSA Thorsten Kirschner
Un anglez în Athosul buzoian. SURSA Thorsten Kirschner

Un popas este făcut și la Conacul Grigorescu, unde se prezintă conceptul Slow Food cu ale sale produse artizanale sau Centrul de Artă Aluniș cu activități interactive pentru copii.

„Eforturile multor parteneri pentru susținerea și organizarea filmărilor au dat roade cu cea mai bună oportunitate de promovare turistică pentru Buzău din ultimii ani de zile. Mulțumim echipei Geoparc, diferiților primari din zona de filmare și pensiunilor pentru sprijinul acordat. Suntem foarte mândri că lui Charlie Ottley și echipei sale le-a plăcut atât de mult Buzăul încât suntem onorați cu cel mai lung episod dintre toate județele din noul sezon de Flavours of Romania”, declară Thorsten Kirschner, un bavarez stabilit în județul Buzău, la Rătești, unde deține complexul turistic Conacul Grigorescu împreună cu soția sa, Juranda.

Chef Juranda, într-o demonstrație culinară de rețete tradiționale reinventate. SURSA Thorsten Kirsch
Chef Juranda, într-o demonstrație culinară de rețete tradiționale reinventate. SURSA Thorsten Kirsch

Thorsten Kirschner a însoțit echipa în săptămâna de filmare. Acesta consideră că apariția geoparcului buzoian într-o producție cu asemenea vizibilitate va avea un impact mare pentru Buzău și un impuls pentru turismul din regiunea buzoiană, cu multe beneficii pentru pensiunile rurale și furnizorii de servicii în turism.

Dacă în primul episod au fost filmați Vulcanii Noroioși, acum se pune accentul pe alte destinații interesante pentru drumeții și ciclism. Exact ceea ce ar trebui să fie în centrul atenției pentru dezvoltarea turistică a Buzăului.

„Flavours of Romania” va apărea pe Netflix din 20 septembrie 2023 și va cuprinde zece episoade care includ toate regiunile istorice ale României. 

BuzăuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite