Fostul deţinut politic Dinu Zamfirescu, invitat la „Conferinţele Corneliu Coposu”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dinu Zamfirescu este invitatul evenimentului care va avea loc vineri la Râmnicu Sărat
Dinu Zamfirescu este invitatul evenimentului care va avea loc vineri la Râmnicu Sărat

Vineri, cu ocazia împlinirii a 99 de ani de la naşterea seniorului Corneliu Coposu, la Râmnicu Sărat va avea loc a patra sesiune a simpozionului “Conferinţele Corneliu Coposu”.


Manifestarea, organizată de Fundaţia „Corneliu Coposu” - filiala Buzău, va avea loc în amfiteatrul Colegiului Naţional “Alexandru Vlahuţă” Râmnicu Sărat, vineri, de la ora 16. Invitat el evenimentului va fi Dinu Zamfirescu, preşedintele Consiliului ştiinţific al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc şi membru al Colegiului C.N.S.A.S..

Dinu Zamfirescu este unul dintre cei mai importanţi dizidenţi români. Fost deţinut politic şi exilat la Paris, din 1975 şi până în1989 a continuat lupta de opoziţie împotriva regimului comunist din ţară prin articole şi studii politologice, intervenţii la posturi de radio şi televiziune din Franţa şi alte ţări europene. Timp de 14 ani el a fost corespondent  BBC - secţia Română din Paris. A înfiinţat prima Asociaţie a Foştilor Deţinuti Politici din România şi a fost unul dintre animatorii “Ligii pentru Apărarea Drepturilor Omului din România”.

S-a reinstalat definitiv în ţară în 1994, implicându-se în viaţa politică în cadrul P.N.L.. În perioada septembrie 2003-februarie 2010 a fost Preşedintele Institutului pentru Memoria Exilului Românesc, iar din anul 2012 este preşedintele Consiliului ştiinţific al I.I.C.C.M.E.R. şi membru al Colegiului C.N.S.A.S..

BuzăuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite