Fast-food chinezesc dintr-un mall din Buzău, închis temporar de Protecția Consumatorului

0
Publicat:

Echipe de control ale comisariatelor pentru Protecția Consumatorilor din patru județe au descins zilele trecute în zona de restaurante a unui mall din nordul Buzăului. În urma neregulilor constatate, un restaurant cu specific chinezesc a fost închis temporar.

Restaurantul va fi închis până la remedierea deficiențelor. SURSA CJPC Buzău
Restaurantul va fi închis până la remedierea deficiențelor. SURSA CJPC Buzău

„Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Buzău, în colaborare cu echipe de control de la comisariatele județene Galați, Brăila și Vrancea, au desfășurat o serie de acțiuni de verificare a modului în care este respectată legislația în vigoare, de către operatorii economici din municipiul Buzău”, transmite CJPC Buzău.

Acțiunile au avut loc pe data de 19 martie 2024, cu scopul de a asigura respectarea legislației în vigoare de către operatorii economici din municipiu.

Șase operatori economici din zona de alimentație publică a mall-ului au fost supuși unor inspecții detaliate. Ca rezultat al acestor verificări, au fost identificate mai multe nereguli, iar un fast-food cu specific chinezesc a fost închis temporar.

image

Printre problemele constatate s-au numărat folosirea de produse alimentare cu data limită depășită, lipsa condițiilor igienico-sanitare adecvate în spațiul de lucru, precum și nerespectarea normelor referitoare la afișarea prețurilor și informațiilor nutriționale.

„Folosirea unor produse alimentare (materie primă, semipreparate) cu data limită de consum depășită; folosirea unor vitrine sau lăzi frigorifice fără grafice de monitorizare a temperaturii, deteriorate sau neigienizate, cu gheață în exces, depuneri de praf, mâzgă, resturi alimentare și de ambalaj, lovite, cu rugină, chedere rupte; folosirea unor tăvi de coacere cu grad ridicat de arsură și mizerie, nefiind curățate corespunzător”, sunt câteva dintre neregulile menționate de angajații Protecției Consumatorului din Buzău.

Conform comunicatului CJPC Buzău, sancțiunile aplicate au inclus amenzi contravenționale în valoare totală de 35.000 de lei, avertismente, opriri temporare ale activității comerciale și opriri definitive de la comercializare a unor produse alimentare. În plus, cinci operatori economici au fost invitați să se prezinte la sediul CJPC pentru finalizarea controalelor.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite