Cursă de 52 de kilometri, pentru salvarea unui copil. Este modul unui sportiv buzoian de a porni o campanie umanitară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maratonistul Daniel Tănase şi copilul ajutat de el, Alexandru
Maratonistul Daniel Tănase şi copilul ajutat de el, Alexandru

Un sportiv din Buzău promovează pe internet o iniţiativă menită să ajute un copil cu ADHD şi încearcă să angreneze cât mai mulţi oameni în acţiunea sa umanitară. Impresionat de caz, Daniel Tănase a decis să alerge 52 de kilometri, pe asfalt, în acest fel dorind să strângă din sponsorizări şi donaţii bani pentru tratamentul micuţului. Evenimentul va fi duminică, de la 7 dimineaţa.

”Pe 7 iunie 2015, voi alerga pentru Alexandru, pentru ca el să devină un tânăr normal, cu o şansă reală în viaţă. Fiecare kilometru parcurs de mine este o săptămână din tratamentul lui Alexandru. Te invit să facem mişcare, pe jos sau cu bicicleta şi să facem un bine împreună”, aşa anunţă Daniel Tănase campania umanitară, pe site-ul dedicat acestei cauze.

Alexandru Ionuţ Ştefănescu are 3 ani şi 2 luni, locuieşte împreună cu părinţii într-o casă care nu este a lor şi care le oferă strict un acoperiş deasupra capului, în satul Ogrăzile, comuna Merei. Pe măsură ce a început să crească, părinţii au observat că acesta nu vorbeşte, dar că este şi neobişnuit de agitat.

La un control mai amănunţit, a fost diagnosticat cu ADHD, asociat cu elemente de autism. Altfel spus, nu are contact vizual, auditiv, cu lumea înconjurătoare, se învârte la nesfârşit şi este permanent agitat. În septembrie 2014 a început la Buzău terapia necesară, care se numeşte ABA (Applied Behaviour Analysis) şi care presupune învăţarea comunicării şi logopedie în paşi mărunţi, la fel ca într-un puzzle.

buzau

Pentru terapie, mama merge în fiecare zi cu Alexandru, de luni până vineri, la Buzău, pentru şedinţa care durează două ore. Terapia a început să dea roade, iar Alexandru a început să vorbească. Mama stă permanent cu copilul, fiind singura ei ocupaţie, iar tatăl munceşte de dimineaţă până seara la o societate din zonă, pentru un salariu minim pe economie.

Daniel Tănase a aflat despre caz de la prietenii săi şi a decis să ajute copilul să-şi urmeze tratamentul terapeutic pentru a se apropia de normalitate. Are 35 de ani şi în urmă cu câţiva ani a descoperit că îi place să alerg, acest sport devenind o practică regulată în viaţa sa.

”Particip la competiţii organizate peste tot în România, iar anul acesta m-am axat pe cele montane, unde am parcurs şi primul maraton din viaţa mea. Comunitatea de alergători este cunoscută pentru dedicarea pe care aceşti oameni o au pentru a ajuta pe alţii, care nu pot sau care au nevoie, aşa că foarte mulţi îmbrăţişează diverse cauze, ceea ce am făcut şi eu”, declară Daniel Tănase.

Decizia de a-şi direcţiona pasiunea pentru sport către un scop caritabil i-a venit la un antrenament. ”Voi alerga pentru Alexandru, pe data de 7 iunie 2015, pe o distanţă de 52 de kilometri pe ruta Buzău - Sărata Monteoru - Merei - Dealul Viei - Pietroasele - Buzău. Progresele înregistrate de el îmi dau încredere totală de reuşită, aşa că am decis să-l ajut, împreună cu voi”, a spus Daniel Tănase.

buzau

Daniel şi-a propus să organizeze acest eveniment pentru a stânge banii necesari pentru un an de terapie. Cursa va începe din zona stadionului de atletism, duminică, 7 iunie, la ora 7 dimineaţa. El va fi aşteptat, tot la stadionul de atletism, de noul său prieten, Alexandru, împreună cu părinţii săi.

Iniţiatorul campaniei îi invită pe toţi buzoienii care iubesc copiii duminică, 7 iunie, la stadionul de atletism, împreună cu copiii şi nepoţii lor. Vor fi bineveniţi toţi cei care vor dori să ia parte la maratonul pe asfalt. De asemenea, cei care nu vor putea fi prezenţi la eveniment dar care vor să-l ajute pe Alexandru, pot depune orice sumă în contul deschis special pentru această cauză: 

Ştefănescu Geta, cont RO61 BRDE 100S V527 3337 1000, deschis la BRD

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite