Cum izbutesc românii să scape de arșița din marile orașe. Plăcerile vieții liniștite din campingurile de rulote VIDEO

0
Publicat:

În această perioadă din an, când ne sufocăm sub arșița greu de suportat mai ales în orașe, sunt persoane care duc o viață de invidiat, deloc îngrijorate de gradele din termometre. Este vorba despre turiștii care pornesc cu rulota în călătorii și stau cu săptămânile în campinguri. Își mută căsuțele pe roți acolo unde găsesc liniște și răcoare, în mijlocul naturii.

Domnul Ion este din București și, de o săptămână, poposește împreună cu soția și nepoata lor, Gabriela, printre rulotiștii campați în apropierea Vulcanilor Noroioși. Aici s-au strâns câteva zeci de familii cu copii deciși să locuiască o perioadă cât mai lungă de timp între dealurile împădurite de la Curbura Carpaților.

Este un obicei vechi de peste 30 de ani pentru domnul Ion ca, imediat ce vara începe să își arate colții, să plece departe de orașul topit de căldură. „Ne-am gândit că vine canicula și am fugit de la oraș la firul ierbii, cum se spune, unde ne simțim deosebit de bine”, ne spune domnul Ion, din București.

Majoritatea celor care poposesc aici sunt bucureșteni. Au ales campingul de rulote de la vulcani pentru peisajul unic. Găsim însă și mulți străini, iar printre ei se află un cuplu de germani care au pornit cu rulota într-un tur al României ce se va întinde pe șase săptămâni.

„Este pentru prima oară când venim în România și este foarte interesant, frumos să găsim oameni ospitalieri. Te face să te simți liber, în România, mai mult decât într-o altă țară din Europa”, ne mărturisește Michael.

Condițiile oferite de rulotă îi fac pe cei doi pensionari din Germania să uite pentru multă vreme de confortul casei și mai ales de canicula din marile orașe.

„Noaptea trecută a fost cald, 22 de grade, nu s-a dormit foarte bine dar avem climatizare și a fost ok. Cred că acum în orașe este foarte cald și este mai bine aici pentru că este la o altitudinte un pic mai înaltă și este mai bine”, adaugă turistul din Germania.

Locuința pe roți în care Michael și Silvia își petrec jumătate din această vară este suficient de spațioasă. Este aranjată precum o garsonieră în miniatură, se mândrește neamțul în vârstă de 71 de ani.

„Asta este casa noastră pentru șase săptămâni. Nu este prea mult timp, deoarece soția mea trebuie să se întoarcă la serviciu. Avem frigider, aragaz, televizor. Cu alimente ne aprovizionăm săptămânal de la magazinele pe care le întâlnim în cale”, spune Michael.

Campingurile sunt preferate de cei mai mulți rulotiști pentru siguranța oferită și utilitățile de care pot dispune contra cost. Turiștii campați în perimetrul special amenajat își pot racorda rulotele la rețeaua de curent, apă și internet. 

„În această perioadă cu temperaturi caniculare avem anunțați foarte mulți turiști  care vor să evadeze din mediul urban și să vină la noi, unde avem pâlcuri de verdeață, de pădure, aerul este foarte plăcut iar seara avem în jur de 20 de grade”, declară Aurel Boboc, administratorul campingului.

Campingul de rulote de la Pâclele Mici, județul Buzău, se află la doar 130 de kilometri distanţă de Bucureşti, în rezervaţia naturală de la Vulcanii Noroioşi.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite