Cum a ajuns un pensionar din Buzău dator vândut la bancă, fără măcar să știe că s-a împrumutat

0
Publicat:

Un bărbat din Glodeanu Sărat, județul Buzău, a avut un șoc atunci când a aflat că este dator cu o sumă foarte mare la bancă. Cetățeanul s-a trezit, peste noapte, cu un credit de 22.000 de lei, în condițiile în care nu a mai trecut de mulți ani pragul vreunei astfel de instituții bancare.

bani

Buzoianul în vârstă de 68 de ani a primit un apel de la o bancă prin care era avertizat că are întârzieri mari la restituirea ratei creditului care figurează pe numele său. Deoarece știa că nu solicitase niciun împrumut, a cerut ajutorul polițiștilor.

Oamenii legii au aflat la scurt timp că, de fapt, cel contractul de creditare fusese încheiat de un tânăr de 24 de ani, care se oferise de curând să îl ajute să obţină niște informaţii de la furnizorul de energie electrică.

Atunci când a intrat în posesia actului de identitate al cetățeanului din Glodeanu Sărat, escrocul s-a folosit de document pentru a lua creditul.

„Din cercetări s-a stabilit că, în cursul lunii octombrie a.c., bănuitul ar fi încheiat un contract de creditare în valoare de peste 22.000 de lei,  la o instituție financiară, pe numele păgubitului. Bărbatul de 68 de ani ar fi pus la dispoziţia tânărului actul său de identitate, pentru a-l ajuta să obţină informaţii de la un furnizor de energie electrică”, transmite IPJ Buzău.

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată pentru stabilirea întregii activități infracționale a bănuitului.

Pentru a nu cădea în plasa unor astfel de persoane, polițiștii din Buzău trag un semnal de alarmă și arată că buletinul nu este un document ce poate fi împrumutat.

Pentru a vă proteja de împrumuturi false, ca în cazul bărbatului din Glodeanu Sărat, nu dați buletinul de identitate nimănui și nu îl lăsați nicăieri ca garanție. De asemenea, copia buletinului de identitate poate fi lăsată numai la organizații de încredere.

Nu trimiteți fotografia buletinului de identitate persoanelor necunoscute, utilizați datele buletinului numai pe site-urile oficiale, nu dați datele prin telefon sau în rețelele sociale necunoscuților sau în grupuri neoficiale.

În cazul în care escrocii au contractat deja un împrumut pe numele tău, adresează-te la compania de creditare de la care a parvenit apelul și scrie o cerere. Poți solicita să ți se furnizeze toate dovezile că anume tu ai fost cel care a luat împrumutul. În caz contrar, ar trebui să fii eliberat de datorie.

Contactează poliția și explică în detalii problema. Scrie o cerere de fraudare. Furnizează toate documentele disponibile, astfel încât poliția să poată identifica rapid escrocii. Folosirea datelor personale ale altcuiva pentru a obține un împrumut este considerată o infracțiune.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite