Criză de sânge la Centrul de Transfuzii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Centrul de transfuzii
Centrul de transfuzii

Stocul de sânge insuficient dă mari bătăi de cap autorităţilor medicale după ce reprezentanţii unităţii de recoltare sanguină din Buzău au raportat o scădere cu 50 la sută a numărului de donatori. Sunt afectate şi unităţile medicale din Capitală, care de ani buni se aprovizionau din Buzău.

Reprezentanţii Centrului de Transfuzii din Buzău spun că niciodată nu au mai avut atât de puţini donatori.

Stimulentele de hrană în valoare de 50 de lei oferite de stat în schimbul sângelui donat nu-i mai atrag cu niciun chip pe buzoieni. „Bonurile au o valoare foarte mică şi nu prea ne mai convine să donăm chiar aşa, mai pe nimic. Eu donez de mult timp, pentru că n-am de ales, am de crescut mulţi copii. Acum nu mai vin aşa de mulţi oameni ca astă vară", a declarat Ramona o tânără din Buzău

În urmă cu doar trei luni, în jur de 600 de donatori din Buzău treceau săptămânal pragul centrului de transfuzii. Acum, nu mai ajung aici nici măcar jumătate.

Pentru că nu s-au mai confruntat de câţiva ani cu o asemenea situaţie, autorităţilor medicale fac un apel disperat către toţi buzoienii de a nu rămâne indiferenţi la această problemă.

„Nu ştim exact care sunt motivele pentru această scădere drastică a donatorilor. Problema cea mai mare o avem la grupele de sânge rare, pe care nu prea mai reuşim să le asigurăm în prezent. Cel mai mult suferă spitalele din Bucureşti, care depind de noi" a declarat Adriana Crăciun, Director al Centrului de Transfuzii din Buzău.

Ultima campanile de success pentru atragerea donatorilor de sânge a avut loc în luna iunie de „Ziua Mondială a Donării de Sânge Voluntare şi Neremunerate", când au răspuns apelului peste 1000 de angajaţi ai Ministerului de Interne.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite