Crescătorie clandestină de porci. Cum au ajuns zeci de animale în halele unei ferme închise de şase luni VIDEO

0
0
Sursa I.B.
Sursa I.B.

Proprietarul unei ferme de animale de lângă Râmnicu Sărat, Buzău, a avut surpriza marţi dimineaţă, 9 august, să găsească peste 50 de porci în grajdurile pe care pusese lacătul de ceva vreme. Acesta a anunţat Poliţia şi DSV, care au demarat cercetări pentru a depista proprietarul animalelor şi motivul aducerii lor aici.

Proprietarul fermei a descoperit efectivul de porci în momentul în care a mers în complexul zootehnic pentru a-l preda unor viitori chiriaşi.

După ce a auzit zgomotul făcut de porcii care se aflau în incinta ferecată, fermierul a decis să cheme Poliţia şi inspectorii DSV pentru a sparge lacătul, ca apoi să pătrundă în hală.

”Ultimii chiriaşi ai complexului au plecat în urmă cu şase luni, iar de atunci ferma a stat cu lacătul pe poartă. Dimineaţă am mers acolo pentru a le arăta viitorilor chiriaşi obiectivul, prilej cu care am descoperit în hală vreo 50 de porci despre care nu ştiam nimic”, a declarat proprietarul fermei din Oreavu.  

Porcii găsiţi în spatele uşilor blocate păreau abandonaţi, deoarece teicile pentru mâncare şi apă erau uscate. Animalele au în medie 100 de kilograme şi nu au crotalii de identificare. Acesta este un amănunt, spun surse din anchetă, care completează suspiciunea că porcii erau pregătiţi în halele din Oreavu pentru a fi valorificaţi în mod ilegal.  

Potrivit unor surse, porcii aparţin unui crescător din Buzău care închiriase ferma din satul Oreavu, Valea Râmnicului, până în urmă cu şase luni. După expirarea contractului, el nu mai avea acces în halele pentru creşterea porcilor.

Acesta ar fi fost contactat deja de poliţişti şi obligat să-şi ridice animalele din ferma ocupată ilegal. Totodată, va trebui să explice de ce a ascuns porcii în ferma din care fusese evacuat la începutul acestui an şi să justifice lipsa marcajelor de identificare impuse de legislaţie. 

Vă recomandăm să mai citiţi: 

Ocupaţia care a smuls din depresie o bătrână rămasă singură într-un cătun din Munţii Buzăului

Comemorarea unui erou din Afganistan, umbrită de nemulţumirile familiei faţă de relaţia cu statul VIDEO

Buzău


Ultimele știri
Cele mai citite