Circuit de cicloturism prin Ținutul Buzăului. Ce lungime are și ce obiective sunt de vizitat în zonă

0
Publicat:

Un circuit de cicloturism extrem de tentant, care poate fi parcurs într-o singură zi, are punct de plecare stațiunea Sărata Monteoru. Traseul este lejer, de aproximativ 60 de kilometri, are puţine porţiuni cu grad ridicat de dificultate, iar cea mai mare parte a traseului se parcurge pe asfalt.

Dan Florianu le recomandă traseul buzoian cicliștilor începători. SURSA Facebook
Dan Florianu le recomandă traseul buzoian cicliștilor începători. SURSA Facebook

Mănăstirea Ciolanu şi Tabăra de Sculptură Măgura sunt câteva dintre obiectivele turistice de pe circuit.

Traseul pornește din stațiunea Sărata Monteoru, parcurge Merei, (DJ205) Ciobănoaia, Zoreşti, Verneşti, (DN10) Cândeşti, Sătuc, Unguriu, (DN10) Măgura, Ciolanu, (DJ203G) Haleş, Izvorul, Leiculeşti, apoi Sărata Monteoru.

„Circuitul se poate face în ritm recreativ, pe durata unei zile, atât cu un mountaine bike, cât şi cu o cursieră. Se pleacă de dimineaţă iar până seara turul este complet şi se revine la locul de cazare. Sunt puncte de hidratare la Mănăstirea Ciolanu, dar şi pe DN 10, în zona Măgura. Cea mai grea zonă din Măgura către Ciolanu şi din Leiculeşti către Sărata Monteoru”, explică ciclistul buzoian Dan Florianu.

Circuitul buzoian de cicloturism are puţine porţiuni cu grad ridicat de dificultate, iar cea mai mare parte a traseului se parcurge pe asfalt. Dan Florianu spune că acesta este un traseu de şosea care poate fi parcursă cu orice tip de bicicletă. Până la mănăstirea Ciolanu şi până la Tabăra de Sculptură sunt nişte urcări de grad mediu spre greu şi la fel e din Leiculeşti spre Sărata Monteoru.

Traseul buzoian, parte dintr-un prociect regional: Velo Valahia

La sfârșitul anului 2022, s-au pus bazele unui parteneriat între administrațiile județene și Buzău, Prahova și Vrancea. Este vorba despre un proiect cu bani europeni, care vizează amenajarea unui traseu cicloturistic în județele Buzău, Vrancea și Prahova. Proiecte similare au fost adoptate, în paralel, și în forurile județene din Vrancea și Prahova.

Aproape 38 de milioane de euro, fără TVA, este suma pe care cele trei consilii județene din Prahova, Buzău și Vrancea intenționează să o acceseze pentru a amenaja un traseu cu adevărat spectaculos. Velo Valahia, traseu cicloturistic, va cuprinde 245 de kilometri în Prahova, 85 kilometri în judeţul Vrancea şi alţi 129 în judeţul Buzău.

În județul Buzău, traseul cicloturistic va traversa localitățile Năeni, Breaza, Pietroasele, Merei, Tisău, Vernești, Berca, Săpoca, Beceni, Cernătești, Vintilă Vodă, Sărulești și Bisoca.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite