Cinci familii afectate de incendiul din Siriu, Buzău. Imaginile dezastrului după 17 ore de luptat cu focul

0
Publicat:

După 17 ore de muncă fără întrerupere a pompierilor, incendiul ce a afectat mai multe locuințe de pe raza comunei Siriu din Buzău a fost lichidat marți dimineață, 18 octombrie, în jurul orei opt. Nu au existat probleme pe parcursul interveniției, transmit reprezentanții ISU Buzău.

Cel puțin trei case au fost distruse complet. SURSA ISU Buzău
Cel puțin trei case au fost distruse complet. SURSA ISU Buzău

Un incendiu uriaș a izbucnit luni după-amiază, 17 octombrie, în satul Muscelușa din comuna buzoiană Siriu. Trei clădiri au fost cuprinse de flăcări iar câteva persoane au suferit atac de panică.

„Din momentul sosirii pompierilor au fost acordate îngrijiri medicale pentru patru persoane ce au suferit atac de panică, două fiind transportate la spital. Din primele date arde o suprafață totală de aproximativ 200 metri pătrați, acționându-se la localizarea și lichidarea incendiului”, a transmis, luni, ISU Buzău.

Prefectul județului Buzău, Daniel-Marian Țiclea, în calitate de președinte al Comitetutului Județean pentru Situații de Urgență Buzău, a dispus ulterior dislocarea de resurse suplimentare la Siriu. Astfel, alte două echipaje s-au deplasat către Siriu, iar Serviciul Județean de Ambulanță Buzău a suplimentat cu o autospecială de la stația Pârscov.

Incendiul a provocat pagube uriașe. SURSA ISU Buzău
Incendiul a provocat pagube uriașe. SURSA ISU Buzău

Misiunea de stingere a durat 17 ore. La finalul intervenției, în urma cercetărilor efectuate la fața locului a fost stabilit că incendiul a afectat trei clădiri pe o suprafață de aproximativ 600 metri pătrați, în care locuiau cinci familii. Totodată a fost stabilită și posibila cauză de incendiu, cel mai probabil acesta fiind inițiat de un scurtcircuit la instalația electrică a locuinței.

„Pentru a evita astfel de situații recomandăm cetățenilor sa respecte regulile minime preventive, cum ar fi să nu suprasolicite sistemele electrice cu mijloace de încălzire, să nu le lase nesupravegheate, mai ales în prezența copiilor și să asigure la timp întreținerea coșurilor de fum”, transmite biroul de presă al ISU Buzău.

Trei case au ars în întregime. SURSA ISU Buzău
Trei case au ars în întregime. SURSA ISU Buzău

Locuințele în care trăiau 15 oameni, printre care un copil de 15 ani, șapte femei și opt bărbați, sunt acum un morman de lemne arse și cenușă. În ajutorul oamenilor loviți de necaz a sărit întreaga comunitate, iar Asociația pentru Dezvoltare Comunitară Nehoiu a deschis un cont unde cei care doresc să-i ajute pot face donații în bani.

Buzău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite