Buzoianca Teodora Tudose, diagnosticată cu o boală rară din cauza embrionului fratelui geamăn pe care l-a avut în corp, va ajunge la un spital din Austria

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Apropiaţii Teodorei Tudose, buzoianca diagnosticată cu o boală rară, spun că au strâns banii pentru transportul fetei la o clinică în Austria, unde viaţa i-ar putea fi salvată. Tânăra a avut tot timpul în organism embrionul nedezvoltat al fratelui ei geamăn, care, dezvoltat ca o tumoră, i-a distrus Teodorei sistemul imunitar şi a dus la declanşarea bolii.

Un prim succes al campaniei umanitare a fost înregistrat, prin strângerea celor 15.000 de euro care asigură transportul pacientei la un spital performant din străinătate. Reuşita se datorează şi unei asociaţii care a donat 5.000 de euro. Cel mai probabil, buzoianca va ajunge sâmbătă sau luni la clinica AKH din Viena, considerată al treilea spital ca mărime din lume şi unul dintre cele mai renumite.

În vârstă de 20 de ani, Teodora este absolventă a Colegiului „B. P. Hasdeu“, promoţia 2015, şi studentă a Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii Bucureşti. Momentan, buzoianca se află internată la Spitalul Elias din Bucureşti, la terapie intensivă, cu diagnosticul encefalită autoimună cu anticorpi anti NMDA şi anti AMPA. Teodora se află în comă indusă, iar imunitatea sa este zero.

Boala Teodorei a apărut în toamna anului trecut, când aceasta a început să acuze dureri de cap. Doctorii au descoperit că tânăra a trăit tot timpul purtând în pântece embrionul nedezvoltat al fratelui ei geamăn. Cu timpul embrionul s-a dezvoltat ca o tumoră care i-a distrus Teodorei sistemul imunitar şi a dus la declanşarea bolii. Tânăra a fost operată la sfârşitul anului trecut, doctorii au îndepărtat chistul, dar lupta ei abia a început.

Lupta Teodorei pentru supravieţuire abia acum începe, fiind nevoie de alţi bani pentru tratamentul Teodorei. Toţi cei care vor să o ajute pe Teodora o pot face cu donaţii în contul RO86BTRLRONCRT0212392801 (Banca Transilvania, pe numele Tudose Ramon Leonard). De asemenea, Consiliul Judeţean va pune la dispoziţia buzoienilor prezenţi la Teatrului „G. Ciprian“, pe 23 februarie, la concertul gratuit Emeric Imre, o urnă pentru donaţii. 

Suma strânsă va fi împărţită în mod egal familiei Teodorei şi a micuţei buzoience Miruna (un an), diagnosticată cu Sindromul Sturge-Weber.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite