Americanii şi ruşii şi-au adus cele mai performante rachete în România VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sursa I. Bunilă
Sursa I. Bunilă

Rachetele, realizate la scară mică, participă la Campionatul Mondial de Rachetomodelism, care se desfăşoară în acest an la Buzău. Concursul internaţional se desfăşoară pe un aerodrom aflat la 7 kilometri de oraşul Buzău.

Acest sport constă în proiectarea, execuţia şi lansarea unor rachete de mici dimensiuni, dar care pot ajunge la înălţimi foarte mari. 

În prima probă, departajarea se face în funcţie de timpul pe care racheta în petrece în aer de la lansare şi până la contactul cu solul.

Fiecare concurent este asistat de specialişti care cronometrează toţi aceşti timpi. Jurizarea într-o astfel de competiţie este foarte clară.

”Proba de streamer înseamnă să rămână în aer trei minute şi musai trebuie să se desprindă streamerul şi să desfăşoare complet. La proba de paraşută, timpul maxim de zbor este de cinci minute şi trebuie să se deschidă paraşuta în cel puţin trei suspante”, spune Ioana Dumitru, organizator

România este reprezentată în ambele competiţii, atât în cea de juniori, cât şi la seniori. După prima zi de concurs, evoluţia echipei de juniori a fost una extrem de bună.

”Juniorii se prezintă mai bine decât seniorii, unde suntem pe locul doi, la paraşută, unde sunt patru sportivi, trei băieţi şi o fată, pentru că aşa este componenţa nouă”, declară Ovidiu Nica, antrenorul echipei naţionale a României

Invitatul de onoare al acestui eveniment este Dumitru Prunariu, singurul român care a ajuns în spaţiul cosmic.

”Cei care se ocupă de rachetomodele înţeleg ce înseamnă zborul rachetei, funcţia rachetei şi sunt atraşi de acest domeniu de activitate. Mulţi dintre ei ajung să se ocupe profesional de rachete mari şi chiar de zboruri cosmice”, spune Dumitru Prunariu.

La finalul concursului, atât la juniori cât şi la seniori vor fi acordate opt titluri mondiale, la opt categorii diferite. Competiţia se va încheia pe 8 octombrie, atunci când va avea loc festivitatea de premiere.

Vă recomandăm să mai citiţi: 

Trupul fără suflare al unei femei, descoperit într-un BMW parcat pe o stradă lăturalnică. Avea trei copii 

Cine este medicul găsit mort într-un spital privat din Constanţa. Anchetatorii iau în calcul sinuciderea

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite