Alertă epidemiologică în Buzău. Doi copii dintr-o comunitate săracă au murit din cauza meningitei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La Râmnicelu există o comunitate mare de romi penticostali
La Râmnicelu există o comunitate mare de romi penticostali

Este alertă într-o localitate din judeţul Buzău, după ce doi copii au murit la interval de o săptămână cu suspiciunea de infecţie cu meningococ. Autorităţile încearcă să convingă părinţii celorlalţi aproape o mie de copii care trăiesc în comunitate să-i aducă pe micuţi la testare.

O fetiţă de un an şi o lună, din comuna Râmnicelu, a ajuns la Spitalul din Râmnicu Sărat în stare extrem de gravă, în urma cu zece zile. 

Micuţa era atât de bolnavă încât după patru ore a murit, în ciuda eforturilor medicilor de a o salva. 

La o săptămână, un al doilea copil, un băieţel de trei ani din aceeaşi localitate, a fost adus de părinţi la acelaşi spital. Simptomele semănau cu ale fetitei. 

În pofida gravitatii stării de sănătate, părinţii au refuzat internarea şi au plecat cu micuţul acasă. Trei ore mai târziu, s-au întors la spital cu copilul aflat în comă. 

Nici băiatul nu a supravieţuit, chiar dacă personalul a încercat din răsputeri să-l tina în viaţă.

Decesul celor doi copii a fost raportat la Directia de Sănătate Publică, care a început o anchetă epidemiologică. Totodată, familiile copiilor au fost testate şi au primit tratament împotriva meningitei, boala care a fost suspectată la micuţi. 

Comunitatea din care provin copiii numără 2.700 de locuitori, dintre care o mie sunt copii. 

Cei doi copii care au murit nu au putut fi diagnosticaţi corect din cauza stării grave în care se aflau. Ulterior, li s-a făcut necropsie, aceasta dovedind clar că boala de care sufereau nu era COVID-19.

Cauzele reale vor putea fi stabilite doar după analizarea probelor histo-patologice prelevate ulterior decesului. Între timp, în comunitate au mers şi reprezentanţii Prefecturii Buzău.

Decesul celor doi copii este anchetat acum şi de oamenii legii. În funcţie de rezultatele anchetei se va stabili dacă  sunt vinovaţi părinţii care si-au dus copiii la spital mult prea târziu pentru a mai putea fi salvaţi. 

Meningita este o boala infecţioasă gravă cauzată de un virus care se transmite pe cale aerogenă. Netratată la timp cu medicamente specifice, boala poate duce la deces. 

Vă recomandăm să mai citiţi: 

Comemorarea unui erou din Afganistan, umbrită de nemulţumirile familiei faţă de relaţia cu statul VIDEO 

Cuplurile din Buzău vor spune „da” într-un nou sediu al Stării Civile VIDEO

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite