A murit Denis, un tânăr sportiv care s-a rănit grav în timp ce încerca să sară un gard pentru a recupera o minge

0
Publicat:

Un tânăr de 18 ani, din comuna Cochirleanca, judeţul Buzău, și-a pierdut viața, după un meci de fotbal jucat pe ulița din sat, alături de câțiva copii. Mingea a sărit în curtea şcolii, el a încercat să sară gardul să o recupereze, însă o țepușă din gardul şcolii i-a străpuns piciorul, secţionându-i artera femurală şi vena iliacă.

Denis avea 18 ani și era o speranță a fotbalului buzoian. SURSA Adrian Horhocea
Denis avea 18 ani și era o speranță a fotbalului buzoian. SURSA Adrian Horhocea

Denis Gabriel Porumb este tânărul de 18 ani care s-a rănit grav în timp ce încerca să sară un gard din fier beton pentru a aduce o minge. Era internat în stare critică la Spitalul Floreasca din București, unde medicii îi amputaseră un picior, în prima parte a zilei de sâmbătă.

Episodul încheiat dramatic a început joi după-amiază, când Denis juca fotbal cu prietenii săi pe terenul școlii. La un moment dat, mingea a sărit dincolo de gard iar băiatul a sărit să o recupereze. O bucată din gard s-ar fi desprins, iar un fier beton i-a străpuns piciorul în zona arterei femurale.

Primul ajutor i-a fost acordat de Elena Putinică, o asistentă de la UPU, care locuieşte în zonă şi pe care copii au chemat-o când băiatul a leşinat din cauza hemoragiei. Femeia a intervenit de urgență, presând rana cu un tricou, pentru a opri sângerarea. O ambulanţă l-a preluat ulterior şi l-a transportat la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean Buzău, unde medicii l-au băgat pe transfuzii.

Pentru că starea sa era gravă, tânărul a fost transferat de urgență la Spitalul Floreasca din București. În cursul zilei de sâmbătă, familia şi prietenii sperau la o vindecare completă a lui Denis şi au lansat zeci de apeluri pe reţelele de socializare, pentru a cere ajutorul oamenilor să doneze sânge.

Ulterior, medicii au fost nevoiți să amputeze piciorul rănit. Starea pacientului s-a deteriorat de la o ora la alta iar la orele serii, din păcate, inima lui Denis Gabriel s-a oprit.

Denis Porumb era elev în clasa a unsprezecea la Liceul Sportiv din Buzău. „Dumnezeu te-a vrut lângă el, Denis. Dumnezeu sa te ierte copil bun. Nu te voi uita niciodată, Denis. Ești și vei rămâne un campion pentru mine, Denis”, a scris pe Facebook antrenorul său, Adrian Horhocea.

Denis Gabriel Porumb era o speranță a fotbalului buzoian, însă fără ca antrenamentele să-i afecteze învățătura. Cu media 9,40 a încheiat anul școlar. Tocmai devenise campion județean la fotbal U19 și era un model pentru tinerii de vârsta lui. 

BuzăuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite