Ziua și incidentul la Pasajul Unirii: Un autocar s-a blocat în limitatorul de înălțime

0
Publicat:

Un al patrulea incident a avut loc la Pasajul Unirii din București, de la inaugurarea sa după reabilitarea realizată de edilii Sectorului 4.

Pasajul Unirii a fost recet reabilitat de autorități  FOTO Inquam Photos
Pasajul Unirii a fost recet reabilitat de autorități FOTO Inquam Photos

Un autocar a rămas proptit cu aparatul de aer condiționat în limitatorul de înălțime al pasajului proaspăt reabilitat cu 12 milioane de euro, pe sensul dinspre intersecția Budapesta. Șoferul din Buzău efectua o cursă specială, iar în autocar se aflau 32 de copii care se întorceau de la un concurs de muzică populară. Din fericire, nimeni nu a fost rănit, dar copiii s-au speriat extrem de tare, mulți intrând în panică.

Și aceștia nu au fost singurele victime ale incidentului. În momentul în care aparatul de aer condiționat s-a desprins de pe autocar din cauza limitatorului de înălțime, a picat pe parbrizul unei mașini care circula în spate. În urma impactului, parbrizul autoturismului s-a spart, iar pasagerii acestuia au suferit răni ușoare.

După ore bune în care traficul a fost blocat în zonă, autoritățile au reușit să scoată autocarul de sub limitatorul de înălțime. Pasajul Unirii are o înălțime de 3,7 metri, iar limitatorul de înălțime este pus la 3,5 metri. Conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru nerespectarea semnificației indicatorului „Accesul interzis vehiculelor cu înălțimea mai mare de 3,5 metri”. Șoferul din Buzău a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind 0.

De vină ar fi șoferii

Acesta este al patrulea incident de acest fel de când Pasajul Unirii a fost modernizat. Ultimul incident a avut loc joi, atunci când un tir condus de un cetățean turc a rămas blocat la intrarea în pasaj după ce a lovit limitatorul de înălțime. Camionul care a rupt poarta metalică montată la intrarea în pasaj avea o înălțime de 4,2 metri. 

Anterior, două microbuze au rămas blocate în același loc.

Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, spune că de vină ar fi șoferii care nu respectă limita de înălțime. „Respectați regulile și semnele de circulație afișate clar încă de la intrarea în Pasajul Unirii! Altfel, riscați să vă răniți, pe voi sau pe alți participanți la trafic, să vă avariați mașinile și să suportați cheltuielile de refacere pentru eventualele distrugeri provocate la acest obiectiv realizat și pus în siguranță de comunitatea Sectorului 4 (...)”, a scris primarul pe contul său de Facebook.

Primăria Sectorului 4 anunţa, pe 3 septembrie, redeschiderea Pasajului Unirii, după lucrări care au durat 77 de zile. Investiţia de 12 milioane de euro a vizat punerea în siguranţă a pasajului, lung de 900 de metri. Pasajul rutier Unirii, cu o lungime de aproximativ 900 de metri, a devenit cel mai sigur tunel rutier, din punct de vedere al infrastructurii din România, dar şi cel mai tehnologizat din ţară, a transmis, sâmbătă, Primăria Sectorului 4.

BucureștiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite