Zero taxă pentru terasele şi restaurantele care ocupă şi domeniul public - planul lui Nicuşor Dan pentru sectorul HoReCa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul general al Capitalei Nicuşor Dan a anunţat că în şedinţa Consiliui General de luni, ora 10.00, vor fi discuţii ca taxa de ocupare a domeniului public pentru terase şi restaurante să fie zero, în perioada ianuarie – iunie 2021. Edilul a precizat că este o măsură pentru a sprijini sectorul HORECA afectat de pandemie.

„Vom discuta luni, în şedinţa Consiliului General, ca taxa de ocupare a domeniului public pentru terase şi restaurante să fie zero în perioada ianuarie – iunie 2021. Este o măsură în sprijinul industriei HoReCA, serios afectată de epidemie, şi locurilor de muncă din domeniu. E important să susţinem micile afaceri din Capitală”, a scris Nicuşor Dan vineri pe Facebook.

Dan anunţa miercuri că în şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti din 21 decembrie va fi făcut primul pas spre desfiinţarea companiilor municipale „costisitoare sau chiar falimentare din Bucureşti”.

Pe ordinea de zi se află desemnarea noilor reprezentanţi ai municipalităţii în Adunările Generale ale Acţionarilor (AGA) ale companiilor, aceştia având mandate clare şi limitate cu obiectivul desfiinţării societăţilor.

În repetate rânduri Nicuşor Dan a anunţat că cele mai multe dintre companiile municipale vor fi desfiinţate. Potrivit primarului, vor rămâne STB şi Termoenergetica. Angajaţii din companii vor fi transferaţi în administraţie, iar managerii vor „dispărea”.  

BucureștiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite