„Străzi deschise” în minivacanța de 1 Iunie, cu distracție și promenadă în cartierul Rahova şi pe Calea Victoriei

0
Publicat:

„Străzi deschise - Bucureşti, Promenadă urbană” poposeşte, în premieră, pentru patru zile în cartierul Rahova şi instaurează, pe strada Bârcă, centrul distracţiei în minivacanţa de la acest sfârşit de săptămână.

Un nou sezon de Străzi deschise FOTO Adevărul
Un nou sezon de Străzi deschise FOTO Adevărul

Desfăşurat pe parcursul mai multor weekenduri din perioada aprilie-octombrie 2023, „Străzi deschise - Bucureşti, Promenadă urbană” #3 îşi propune recuperarea spaţiului public pentru locuitorii oraşului prin crearea unor trasee pietonale temporare în mai multe zone din oraş, atât în zonele centrale cât şi în cartiere.

Zone pietonale / Străzi deschise 1-4 iunie, între orele 10.00 şi 22.00:

Pe parcursul celui de-al cincilea weekend „Străzi deschise”, vor fi instaurate două trasee pietonale:

• 1-4 iunie 2023: Strada Bârcă, între Calea Rahovei şi strada Mărgeanului, între orele 10.00-22.00;

• 3-4 iunie 2023: Calea Victoriei, între Piaţa Victoriei şi Splaiul Independenţei, între orele 10.00- 22.00.

Program artistic Străzi deschise / Sectorul 5: 1-4 iunie

Minivacanţa de 1 iunie este sărbătorită la „Străzi deschise - Bucureşti” cu patru zile de evenimente în aer liber şi plimbări pietonale în cartierul Rahova. Între 1 şi 4 iunie, locuitorii zonei sunt aşteptaţi pe traseul pietonal de pe strada Bârcă unde se pot bucura de un program artistic şi recreativ pregătit de PROEDUS cu sprijinul Primăriei Sectorului 5 şi al Centrului Cultural şi de Tineret „Ştefan Iordache” Sector 5.

Din programul weekendului pietonal din Cartierul Rahova fac parte ateliere creative şi de face painting, teatru pentru copii susţinut de actorii Teatrelor Ion Creangă, Excelsior şi de Biblioteca Metropolitană Bucureşti, momente artistice ale Circului Metropolitan Bucureşti, întâlniri cu statuile vivante ale Teatrului Masca şi concerte pop, spectacole de dans, percuţie şi ritm ale Şcolii de Artă Bucureşti. Nu lipsesc zonele de joacă şi mişcare pregătite de PROEDUS pentru cei mici.

Se deschide grădina din Calea Victoriei 110

Pentru prima dată la „Străzi deschise - Bucureşti”, Muzeul Naţional al Literaturii Române deschide grădina din Calea Victoriei 110 în dimineaţa zilei de 3 iunie, unde îi aşteaptă pe cei mici cu ateliere creative pentru copii.

Programul primului weekend de vară pe Calea Victoriei este completat de spectacole dedicate celor mici pregătite de Teatrul de Animaţie Ţăndărică şi de acrobaţii şi parada personajelor Circului Metropolitan Bucureşti. Teatrul Masca prezintă un spectacol despre istoria României, iar Muzeul Municipiului Bucureşti îi aşteaptă pe pietonii „Străzilor deschise” la Casa Filipescu-Cesianu cu expoziţii de antropologie urbană şi de fresce recuperate la demolarea Bisericii Mănăstirii Văcăreşti.

BucureștiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite