Sorin Oprescu a cerut deszăpezirea staţiilor RATB, a trotuarelor şi a străzilor secundare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
irmele de deszăpezire au acţionat cu aproximativ 300 de utilaje de deszăpezire, pluguri, sărăriţe, cisterne cu soluţie antiderapantă. FOTO arhiva Adevărul.
irmele de deszăpezire au acţionat cu aproximativ 300 de utilaje de deszăpezire, pluguri, sărăriţe, cisterne cu soluţie antiderapantă. FOTO arhiva Adevărul.

Sorin Oprescu, primarul general al Capitalei, a cerut miercuri dimineaţă comandamentului de iarnă să intervină pe toate străzile secundare şi arterele principale de legătură din Capitală cu material antiderapant. Totodată, edilul-şef, le-a cerut să deszăpezească corespunzător trotuarele, staţiile şi refugiile RATB.

Potrivit ordinelor date de Oprescu, pe carosabil se va afla constant cel puţin un utilaj de împrăştiat sare în zona pantelor, rampelor şi a podurilor. Totodată, utilajele vor interveni şi în zona şcolilor, spitalelor. Spre seară, operatorii de deszăpezire vor putea începe acţiunile de evacuare a zăpezii de pe marile bulevarde.

„Rog operatorii de deszăpezire să împrăştie material antiderapant în cursul acestei dimineţi, atâta timp cât vremea ne permite şi nu ninge, să se acţioneze pentru dislocarea podurilor de gheaţă care deja au început să se formeze şi, mai ales, să se ocupe de curăţarea trotuarelor. De asemenea, ori de câte ori va fi nevoie, îi rog pe operatori să ceară sprijinul Poliţiei Rutiere sau al Poliţiei Locale, în aşa fel încât circulaţia să se desfăşoare în condiţii normale”, a spus Oprescu, potrivit unui comunicat emis de Primăria Municipiului Bucureşti.

În cadrul şedinţei, primarul a spus că utilajele de deszăpezire au intervenit târziu, abia la 3- 4 dimineaţa, iar în jurul orei 5.00, 309 utilaje se aflau pe teren. Totodată, Oprescu a făcut apel la bucureşteni să utilizeze pe cât posibil mijloacele de transport în comun, şi mai puţin maşinile personale, pentru a ajuta utilajele de deszăpezire să acţioneze cât mai eficient.

Deoarece meteorologii au emis avertizări privind scăderea accentuată a temperaturilor de până la -20 de grade Celsius, reprezentanţilor RADET li s-a cerut să monitorizeze cu atenţie sistemul de distribuire a căldurii, pentru a evita posibilele avarii. Potrivit conducerii Regiei, în acest sens, a fost dublat personalul de intervenţie pe timpul nopţii, informează Agerpres.

Primarul general al Capitalei a solicitat Direcţiei Generale de Asistenţă Socială să adune cerşetorii din Gara de Nord, din parcuri şi scări de bloc şi să îi adăpostească în cele două centre ale DGASMB din Complexul de Servicii Medicale Theodor Pallady şi Adăpostul Sfântul Luca din Berceni.

Noaptea trecută au fost cazate 448 de persoane în adăposturile Municipalităţii:

  • 78 la Adăpostul din Berceni;
  • 370 la Complexul Integrat de Servicii Sociale din bulevardul Theodor Pallady.

Potrivit raportului întocmit de inspectorii primăriei, noaptea trecută firmele de deszăpezire au acţionat cu aproximativ 300 de utilaje de deszăpezire, pluguri, sărăriţe, cisterne cu soluţie antiderapantă.

Locuitorii Capitalei pot beneficia de ceai şi supă caldă în cantinele Direcţiei Generale de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti aflate în:

- Strada Sfântul Constantin, numărul 8, sector 1;
- Calea Grivitei, numărul 216, sector 1;
- Agricultori, numărul 44, sector 2;
- Calea Ferentari, numărul 91, sector 5;
- Sediul DGASMB, strada Foişorului 56-58
- Policlinică socială din strada Dristorului 81-88.

Iar pentru orice sesizare privind oamenii fără adăpost, cetăţenii pot suna la numărul de telefon gratuit 0800.821.218 sau 021.314.23.15.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite