Un nou atac cibernetic a afectat zeci de gări din Marea Britanie. Ce mesaj a apărut pe telefoanele călătorilor

0
0
Publicat:

Un atac cibernetic a lovit 20 de gări din Marea Britanie. Au fost afectați călătorii care s-au conectat la Wi-Fi-ul public de la cele mai mari noduri de transport din Regatul Unit.

Un atac cibernetic a afectat gările din Marea Britanie Foto: Shutterstock
Un atac cibernetic a afectat gările din Marea Britanie Foto: Shutterstock

 Pe mijloacele electronice folosite pentru a se conecta la internetul public, oamenii au fost „întâmpinați cu un ecran despre atacurile teroriste din Europa”, potrivit Mail Online.

Mai multe gări importante din Marea Britanie, inclusiv zece din Londra, au fost lovite de un atac cibernetic major care a afectat sistemele publice de Wi-Fi pentru pasageri. Poliția britanică de transport a lansat o investigație după ce călătorii care se conectau prin Wi-Fi la stații au raportat că au văzut un mesaj despre atacurile teroriste din Europa.

Pagina pe care o accesai, prin wi-fi, în urma atacului cibernetic spunea „Te iubim, Europa” și conținea informații despre atacuri teroriste, potrivit utilizatorilor care au postat pe rețelele de socializare. Atacul a fost comparat cu noua dramă a BBC, filmul intitulat „Nightsleeper”, care prezintă un tren de noapte, care în timpul călătoriei de la Glasgow la Londra a fost spart și deturnat.

Printre experții în securitate cibernetică care au comentat atacul de joi s-a numărat Alex Richards, directorul Liberate IT Services, care a declarat pentru MailOnline: „Acesta ar fi fost un actor rău intenționat care vizează direct wi-fi-ul public în scopuri de propagandă sau pentru a promova ceva anume”. Acesta a spus că Wi-Fi-ul public este ținta cea mai ușoară datorită accesibilității și este și cea mai vizibilă sursă 

„Singurul pericol potențial este acela că persoanelor, care au folosit Wi-Fi-ul public în acel moment, le-ar fi putut fi verificate datele”a mai spusexpertul în securitate cibernetică.

De aceea este important să folosiți numai servicii criptate pe wi-fi public sau un serviciu VPN care utilizează criptare. Mai bine, rămâneți departe de wi-fi public și utilizați serviciul de date 4G sau 5G”, a mai completat acesta

Și James Bore, director al unei companii de consultanță în securitate și tehnologie a făcut afirmații pe acest subiect: „Acest tip de atac nu reprezintă în mare măsură o amenințare pentru utilizatorii de wi-fi, deoarece pare a fi un atac activist menit să răspândească un mesaj”, a spus acesta, potrivit sursei citate.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite