Restricții de circulație pe Șoseaua Colentina, de astăzi, din cauza lucrărilor la Pasajulul Doamna Ghica. Tramvaiul 21, traseu deviat

0
Publicat:

Începând de astăzi, 11 noiembrie, traficul rutier pe Șoseaua Colentina, în intersecția cu strada Doamna Ghica, pe sensul de mers spre Obor, va fi blocat total pe partea carosabilă până pe 10 ianuarie 2023, din cauza lucrărilor la Pasajul Doamna Ghica.

Restricții de trafic din cauza lucrărilor la Pasajul Doamna Ghica / Foto: Arhivă
Restricții de trafic din cauza lucrărilor la Pasajul Doamna Ghica / Foto: Arhivă

De asemenea, tramvaiul 21 nu va mai circula până pe 23 martie 2023, iar călătorii vor fi preluați de autobuze. 

Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public Bucureşti - Ilfov a anunțat, miercuri, că traseul tramvaiului va fi deviat din cauza lucrărilor.

Noul traseu al liniei 21 va fi următorul: terminal Piaţa Sf. Gheorghe, Strada Sfântul Gheorghe, Strada Lipscani, Calea Moşilor, Şoseaua Colentina, Strada Ziduri Moşi, Şoseaua Pantelimon, Strada Baicului, terminal Baicului, cu întoarcere pe Strada Baicului, Bulevardul Gării Obor, Bulevardul Ferdinand I, Strada Ziduri Moşi, Şoseaua Colentina, Calea Moşilor, Strada Cavafii Vechi, Strada Băniei, Strada Sfântul Gheorghe, terminalul Piaţa Sf. Gheorghe.

Pe porţiunea rămasă neacoperită pe Şoseaua Colentina, în locul liniei 21, călătorii vor putea utiliza linia navetă 621, care îi va prelua de la Bucur Obor circulând pe linia de tramvai până la Pasaj Colentina (vechiul capăt al tramvaiului) şi retur.

Restricții de trafic din cauza lucrărilor la Pasajul Doamna Ghica sunt:

  • Blocarea totală a părții carosabile a Sos. Colentina sens spre Obor în intersecția cu Str. Doamna Ghica începând cu 11.11.2022, ora 04:00;
  • Blocare banda 2 bretea Doamna Ghica între Sos Colentina și intrarea pe rampa Petricani;
  • Blocare banda 2 bretea Doamna Ghica între intrarea pe rampă Petricani și Sos Colentina;
  • Întrerupere circulație tramvai pe Sos Colentina, pe ambele sensuri (valabil până pe 21.03.2023);
  • Asigurare trafic auto pe Sos Colentina sens spre Obor pe trei benzi: una de dreapta spre Bvd Lacul Tei și două înainte, spre Obor, pe ampriza liniilor de tramvai;
  • Utilizarea stației de tramvai ca stație comună a STB pentru autobuzele ce vor prelua traficul de călători;

Potrivit primarului general al Capitalei, Nicușor Dan, lucrările se vor desfășura pe toată perioada iernii de luni până sâmbătă, dar nu și pe timpul nopții, având în vedere că şantierul produce mult zgomot.

În plus, acesta a anunțat și că Pasajul Doamna Ghica va fi inaugurat în vara anului viitor.

Când au început lucrările la pasaj

Lucrările la pasajul de la Doamna Ghica au început în 2018 în timpul mandatului Gabrielei Firea și aveau termen de finalizare mai 2020.

La acea vreme, Firea spunea că acesta este un proiect esenţial pentru fluidizarea traficului din Bucureşti, deoarece zona Doamna Ghica este una foarte aglomerată.

În toamna anului 2020, pasajul ar fi trebuit să fie pus în funcționare, dar la acea vreme lucrările erau oprite. Un ONG ceruse primarului Nicușor Dan să semneze contractul pentru finalizarea pasajului, dar acest lucru s-a întâmplat abia în 2021.

În iunie 2021, Nicușor Dan anunțase pe Facebook că a semnat contractul între PMB şi Primăria Sectorului 2 pentru finalizarea lucrărilor la Pasajul Doamna Ghica, iar valoarea totală a investiţiei este de 144 milioane lei.

Tot el preciza atunci că pasajul de la Doamna Ghica este la 40% stadiu de execuţie, structura de rezistenţă a pasajului şi devierea reţelelor de utilităţi fiind aproape gata. Lipsea structura metalică (tablierul) deoarece contractul pentru furnizarea oţelului, încheiat pe 21 august 2020, a fost sistat din lipsa banilor.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite