Reacţia lui Florin Pandele după ce au fost interzise pelerinajele: „Se poate la alegeri şi la păcănele, în schimb, cei care vor să se încarce spiritual nu au acest drept“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Pandele  FOTO Facebook
Florin Pandele  FOTO Facebook

Florin Pandele, primarul din Voluntari şi soţul Gabrielei Firea, care trimitea pelerini în fiecare an la Iaşi, de hramul Sfintei Parascheva, spune că Guvernul permite în continuare păcănelele şi a stabilit organizarea alegerilor, pe când „cei care vor să meargă la Iaşi să se încarce spiritual nu au acest drept“.

După ce Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a decis luni, 5 octombrie, să participe la manifestări cu ocazia sărbătorilor religioase numai cei cu domiciliul sau reşedinţa în localitatea respectivă, ca să fie mai scăzut riscul de infectare cu noul coronavirus, Florin Pandele a reacţionat dur. Autorităţile consideră că, atunci când pelerinii se deplasează dintr-o localitate în alta cu mijloace de transport precum autocare, transmiterea în comunitate a virusului poate avea loc mai rapid. 

Măsura CNSU are loc în contextul în care reprezentanţii Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei au decis că pelerinajul de la Iaşi, de Sfânta Parascheva, nu va fi anulat, pe fondul pandemiei de coronavirus, scrie HotNews. 

Florentin Pandele, soţul Gabrielei Firea, care organiza anual pelerinaje la Iaşi, de hramul Sfintei Parascheva, când îi trimitea pe localnicii din Voluntari cu autocarele acolo, a criticat acestă decizie, într-o intervenţie telefonică la postul de televiziune Antena 3.

„Nu mi se pare nici corect şi nici loial faţă de credincioşi. Înţelegem că ne găsim în pendemie, nu suntem absurzi, înţelegem că după alegeri au explodat cazurile de coronavirus, înţelegem că pe 6 decembrie vom merge la alegeri. Deci se poate la alegeri, se poate la păcănele, în schimb, cei care vor să meargă să se încarce spiritual nu au acest drept“, a susţinut Pandele.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite