RATB reintroduce plata călătoriei prin SMS. De când va putea fi folosită şi cât va costa abonamentul de o zi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
ratb

Regia Autonomă de Transport Bucureşti (RATB) va reintroduce începând de luni, 9 mai, modalitatea de plată a călătoriilor cu mijloacele de transport în comun prin SMS.

Printr-un singur SMS trimis la numărul 7458, disponibil în reţelele de telefonie mobilă, călătorii vor putea achita contravaloarea unui abonament de o zi, valabil pe toate liniile de transport urban sau pentru o călătorie pe liniile Expres. Plata poate fi efectuată de pe orice tip de telefon mobil, de pe orice reţea, iar preţul pentru abonamentul de o zi, valabil pentru toate liniile urbane, va fi de 8,79 lei (1,65 euro+TVA).

Facilitatea de plată este valabilă atât pentru abonamentul de o zi, dar şi pentru călătoriile efectuate pe liniile Expres 780 şi 783. Preţul pentru o călătorie pe liniile expres este de 3,99 lei (0,75 euro+TVA).

Pentru obţinerea unui abonament urban pentru o zi, înainte de momentul urcării în vehiculele RATB, călătorii vor trimite un SMS, cu textul A la numărul 7458. În câteva secunde, vor primi un mesaj care va conţine un cod ce va confirma efectuarea tranzacţiei. Pentru linia Expres 780, mesajul către numărul 7458 trebuie să conţină textul E780, iar pentru linia Expres 783, mesajul trebuie să conţină textul E783.

Călătorii au obligaţia de a păstra SMS-ul pe toată durata zilei, până la expirarea valabilităţii abonamentului sau, în cazul liniilor Expres, până la efectuarea integrală a călătoriei.

Platforma de operare este prevăzută cu un mecanism antifraudă, aşadar siguranţa plăţii prin SMS este garantată, anunţă RATB.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite