Primăria Capitalei mai plăteşte chirie până în februarie 2014. Oprescu, obligat de Consilieri să cumpere clădirea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sediul municipalităţii din Splaiul Indepenţei ar urma să fie achiziţionat de către Primăria Capitalei FOTO Adevărul
Sediul municipalităţii din Splaiul Indepenţei ar urma să fie achiziţionat de către Primăria Capitalei FOTO Adevărul

Consilierii generali ai Primăriei Capitalei au decis ca instituţia municipalităţii să rămână în continuare în clădirea de pe Splaiul Independenţei unde se va plăti chirie până la 1 februarie 2014. Totodată, primarul general a fost împuternicit să se ocupe de achiziţionarea imobilului după expirarea prelungirii contractului de închiriere.

O problemă veche a Primăriei Municipiului Bucureşti pare să fi intrat în atenţia consilierilor generali: sediul Primăriei Capitalei. Consilierii au votat, în cadrul unei şedinţe de îndată care a avut loc marţi la sediul municipalităţii, prelungirea contractului de închiriere a clădirii din Spaiul Independenţei până pe 1 februarie 2014. 

În acest timp, primarul general Sorin Oprescu a fost împuternicit, prin hotărâre de consiliu, să desfăşoare toate procedurile legale pentru achiziţionarea clădirii. Primarul este obligat, totodată, să prezinte Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) forma finală a contractului de vânzare-cumpărare, odată ce acesta a fost negociat şi stabilit.

„Chiria plătită până în prezent va fi considerată avans, iar printr-o evaluare se va stabili preţul cu care se va cumpăra clădirea“, a explicat consilierul general Cornel Pieptea.

Potrivit viceprimarului Capitalei, Marcel Nicolaescu, pentru stabilirea costului de achiziţionare a clădirii se va lua în considerare şi preţul cu care primul proprietar a vândut-o, în aprilie 2010, unui nou proprietar (11 milioane euro).

O „poveste“ de 57 de milioane de euro

Proprietarul imobilului inaugurat în vara anului 2008, de pe Splaiul Independenţei numărul 291-293, a devenit în octombrie 2009 opţiunea primarului general Sorin Oprescu pentru semnarea unui contract de închiriere a noii clădiri. Argumentul a fost nevoia urgentă de consolidare a imobilului vechi de lângă Parcul Cişmigiu, intrat în reparaţii în 2010. Potrivit contractului de închiriere, bucureştenii au plătit timp de circa trei ani o chirie de aproape 250.000 de euro pe lună. Trebuie menţionat că, proprietarul iniţial, grecul Tsesmetzis Antonios, a vândut clădirea pe 11 milioane de euro, la scurt timp după tranzacţia cu Primăria Capitalei.

Pe aceeaşi temă:

Când revine Primăria Capitalei lângă Cişmigiu: costurile totale ale mutării ajung la 57 de milioane de euro

Sediul vechi al municipalităţii situat vizavi de Parcul Cişmigiu din Capitală, se va afla în şantier pentru încă cel puţin doi ani de acum încolo. La finalul lucrărilor începute în 2010 şi întinse pe circa şapte ani, mutarea temporară, consolidarea şi renovarea îi vor costa pe bucureşteni 57 de milioane de euro. adevarul.ro vă prezintă stadiul actual al clădirii-monument istoric compus din trei corpuri, dar şi desfăşurătorul cheltuielilor.

UPDATE Primăria Capitalei riscă să rămână fără sediul din Splaiul Indendenţei. Mâine, o nouă şedinţă de îndată

Conslierii generali ai Capitalei au respins proiectul de hotărâre aflat astăzi pe ordinea de zi a şedinţei de îndată, convocată de Sorin Oprescu, cu privire la prelungirea contractului de închiriere a sediului Primăriei de pe Splaiul Inpendenţei. Contractul expiră începând de mâine, dată de la care, oficial, municipalitatea ar putea rămâne fără sediu şi fără aproximativ 9 milioane de euro, cât a plătit până acum.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite