Primăria Capitalei împrumută 500 de milioane de lei pentru achitarea datoriei către Termoenergetica

0
0

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat că a început discuţii cu reprezentanţii băncilor despre contractarea unui credit de 500 de milioane de lei, pentru achitarea datoriei companiei Termoenergetica.

Niocușor Dan a început tratativele pentru obținerea unui împrumut FOTO Adevărul
Niocușor Dan a început tratativele pentru obținerea unui împrumut FOTO Adevărul

Edilul a anunțat marţi, într-o postare pe Facebook, că termenul este extrem de strâns, dar este optimist că se vor găsi soluţii în piaţă pentru acest împrumut.

"Am avut astăzi o întâlnire cu reprezentanţii băncilor cu care am discutat posibilitatea de a contracta un credit de 500 de milioane de lei pentru a putea achita datoria către Termoenergetica reprezentată de diferenţele între preţul real şi tariful stabilit de ANRE. Guvernul a creat, săptămâna trecută, cadrul legal pentru ca Primăria Capitalei să se poată împrumuta până la finalul anului în limita sumei menţionate. Deşi termenul este extrem de strâns, iar suma este destul de mare, sunt optimist că vom găsi soluţii în piaţă pentru a împrumuta aceşti bani atât de necesari pentru a trece cu bine de această iarnă", a anunțat primarul Capitalei.

Vor fi deschise numeroase oportunități de investiție

Nicuşor Dan anunţa pe 17 noiembrie că Guvernul a aprobat mărirea plafonului de îndatorare al Primăriei cu 500 de milioane de lei, astfel încât să poată fi achitată datoria companiei Termoenergetica către ELCEN.

El preciza că Primăria va împrumuta aceşti bani până la finele anului şi că, după achitarea datoriilor, ELCEN şi Termoenergetica vor putea accesa fonduri europene pentru investiţii.

"Răspunsul (Guvernului - n.r.) a fost pozitiv până la urmă. Numai că a durat un an. Răspunsul administrativ a venit azi în şedinţa de Guvern, când Guvernul a aprobat mărirea plafonului de îndatorare cu 500 de milioane de lei. Acum avem termen scurt până la sfârşitul anului ca să şi împrumutăm banii aceştia, ca să şi stabilizăm financiar întreg sistemul. În momentul în care o să fim la zero cu sistemul, o să fie deschise foarte multe oportunităţi de investiţii pe fonduri europene, acel aşa numit Fond de modernizare, atât pentru producţie, care este la ELCEN, la Ministerul Energiei, cât şi pentru transport-distribuţie, care este la noi, la Primăria Municipiului Bucureşti", spunea edilul general, la TVR Info.   

București


Ultimele știri
Cele mai citite