Ploaia nu i-a speriat pe bucureşteni. Credincioşii au ieşit în număr mare să ia Sfânta Lumină

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ca în fiecare an, bisericile din Capitală au fost luate cu asalt de credincioşii care au venit să ia Lumina Sfână şi să îşi lumineze casele. Pe lângă cei care au venit doar să ia Lumină, o bună parte au rămas să asiste la slujba care se încheie dimineaţă.

Deşi vremea nu a fost foarte bună, credincioşii s-au înghesuit şi în acest an la bisericile de cartier din Capitală. Cu mic cu mare, oamenii s-au îngrămădit să ia Lumina Sfântă, cea care provine chiar de la Ierusalim.

„Am venit să ne bucurăm de Învierea lui Hristos, să luăm Lumină şi să mergem acasă.  Zilele astea stăm în familie cum se zice. Cu nepoţi, cu rude, cu tot“, spune Elena, o bucureşteancă în vârstă de 79 de ani, care vine an de an la o biserică cochetă din sectorul 3 al Capitalei.

image

De asemenea, femeia spune că a postit în ultimele două săptămâni şi că preferă să treacă treptat la preparatele care se găsesc de obicei pe masa de Paşte a românilor. „Nu prea mănânc acum, am ţinut post şi vreu să revin treptat la carne“, susţine Elena.

Lumina Sfântă de la Ierusalim a ajuns la Bucureşti, sâmbătă, pentru al şaselea an consecutiv. Aceasta a fost  adusă de o delagaţie a Patriarhiei Române şi a fost împărţită în toată ţara pentru a le lumina casele credincioşilor care au ales să participe la slujba de Înviere.

image

Deşi în Capitală a plouat toată ziua, la miezul nopţii ploaia s-a oprit, iar credincioşii au luat cu asalt bisericile din apropierea blocurilor.

Metrourile circulă toată noaptea

Reprezentanţii Metrorex au anunţat că trenurile de metrou de pe toate cele patru magistrale vor circula în noaptea de Înviere. Astfel, în intervalul orar  23.00 -1.00, metrourile vor circula la un interval de circa zece minute, iar între orele 1.00-5.00, la un interval de 20 de minute. „Pe tronsonul comun al Magistralelor 1 si 3, cuprins între staţiile Dristor 1 şi Eroilor, trenurile vor circula la un interval de 4 – 5 minute“, au precizat reprezentanţii Metrorex.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite