Piedone se dezice de Inspectorat în cazul Liceului „Floria Capsali“: „Personal, mărturisec că împărtăşesc opinia comitetului de părinţi“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, se dezice de Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti şi se declară împotria deciziei de comasare a celor două licee „Floria Capsali“ şi „Dinu Lipatti“. Edilul Sectorului 4 a decis retragerea din următoarea şedinţă de consiliu a proiectului de hotărâre ce cuprinde aprobarea planului de învăţământ pe raza sectorului.

Primaria Sectorului 4 a oferit o reacţie în problema legată de comasarea celor două licee, propunere care ar fi fost făcută de Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti şi care a fost profund contestată de părinţii liceului de coregrafie  „Floria Capsali“. 

Mai mult, în jur de 150 de elevi, profesori şi părinţi au protestat, duminică, în faţa Liceului de Coregrafie „Floria Capsali“ faţă de decizia de desfiinţare a instituţiei şi faţă de o eventuală comasare cu Liceul de Muzică „Dinu Lipatti“.

„Autoritatea Locală Sector 4 nu are niciun fel de implicare, în ceea ce priveşte adoptarea acestei decizii, în măsura în care aportul nostru se referă strict la administrarea clădirilor în care funcţionează unităţile de învăţământ. Iniţiativa aparţine Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, care a emis pe data de 16 decembrie 2013 o hotărâre privind comasarea liceelor vocaţionale «Floria Capsali» şi «Dinu Lipatti». Am înţeles că se invocă realizarea unei aşa-zise «economii», nu ştiu la ce s-a referit Inspectoratul Şcolar când a opinat astfel, în schimb, aş vrea să precizez că pentru noi, ca administratori, indiferent de numărul elevilor sau de cel al cadrelor didactice, cheltuielile rămân aceleaşi, nu scade sau creşte factura la utilităţi în funcţie de aceşti parametri“, a declarat Piedone.

Acesta a spus că este acuzat pe nedrept că ar fi cel care a luat această decizie. „Consider că factorii responsabili ar trebui să îşi asume măcar un dialog cu părinţii acestor copii, justificând şi purtând responsabilitatea deciziei lor. În lipsa unei reacţii, eu nu pot sta cu mâinile în sân, în timp ce constat că nemulţumirea îi împinge, inclusiv pe elevii acestui liceu, să protesteze vehemet, în pofida vremii nefavorabile. Am decis ca, până la cristalizarea situaţiei, să retrag de pe ordinea de zi a viitoarei şedinţe a Consiliului Local un proiect de hotărâre care cuprinde aprobarea de către forul legislativ local, a planului de învăţământ la nivelul Sectorului 4 pentru anul în curs“, a mai declarat edilul Sectorului 4. 

Acesta a mai precizat că împărtăşeşte opinia comitetului de părinţi şi că invită instituţiile responsabile, să se aşeze la masă şi să discute cu părinţii, în detaliu, aplicat, în strictul interes al copiilor.

„În marea lor majoritate, aceştia sunt cei care ne vor face mândri, desăvârşindu-şi arta pe marile scene ale Lumii. Pledez să nu le fie frânte aripile, ci să fie susţinuţi să se dezvolte într-un cadru în care se simt încurajaţi şi la ei acasă”, a conchis Cristian Popescu – Piedone, primarul Sectorului 4.

Încă un protest

Aşa cum au anunţat duminică, elevii şi părinţii de la Liceul de Coregrafie „Floria Capsali” din Bucureşti s-au adunat, din nou, luni dimineaţă, în faţa sediului Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB), unde are loc o şedinţă administrativă la ora 11.00. Ei protestează faţă de intenţia de comasare a liceului de balet cu liceul de muzică „Dinu Lipatti”.


 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite