FOTO Protest în mijlocul viscolului. Elevi şi profesori de la Liceul de Balet „Floria Capsali“ refuză comasarea cu „Dinu Lipatti“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În jur de 150 de elevi, profesori şi părinţi au protestat, duminică, în faţa Liceului de Coregrafie Floria Capsali faţă de decizia de desfiinţare a instituţiei şi faţă de o eventuală comasare cu Liceul de Muzică „Dinu Lipatti“.

Aproximativ 150 de elevi, părinţi şi fetiţe îmbrăcate cu fustele de balet au ieşit, duminică dimineaţă, în faţa Liceului „Floria Capsali“ să protesteze faţă de posibila comasare cu Liceul de Muzică „Dinu Lipatti“.

În ciuda gerului şi a viscolului din Capitală, protestatarii au anunţat că vor continua să îşi ceară drepturile indiferent de condiţiile meteorologice.

„Am făcut o oră de balet în zapadă în semn de protest faţă de comasarea Liceului Floria Capsali cu Liceul Dinu Lipatti. Părinţii şi copiii nu sunt de acord pentru că ne pierdem identitatea, nu o să mai fim şcoală de balet cu personalitate juridică. Ca liceu de balet de sine stătător suntem pe acelaşi calapod cu toate celelalte şcoli de balet din lume, dar de la toamnă o să devenim o simplă secţie dintr-un liceu mai mare”, a declarat profesoara de balet Anca Niţescu, fostă directoare a Liceului Floria Capsali.

De asemenea, Bogdan Nicula, un fost absolvent al Liceului de Coregrafie Floria Capsali şi actual solist al unei companii de balet din Germania, a declarat că posibila comasare a celor două licee este o decizie şocantă. „Domnilor guvernanţi, vă rog să opriţi această acţiune, acest procesc de comasare. Oferiţi generaţiei viitoare de balerini, dansatori, profesori şi coregrafi şansa de a se instrui într-o şcoală de valoare“, a precizat fostul absolvent.

Oamenii sunt nemulţumiţi de hotărârea de comasare a liceelor pentru că spun în acest fel s-ar pierde identitatea Liceului Floria Capsali, după cum povesteşte şi Alexandru Vasilache, preşedintele Consiliului de părinţi.

„Am organizat acest protest ca să le atragem atenţia celor de la Primăria Sectorului 4 şi ISMB în privinţa comasării. I-am invitat şi joia trecută la o conferinţă care a avut loc la Centrul Naţional al Dansului, unde au fost prezenţi dansatori şi maeştri de balet, absolvenţi ai liceului Floria Capsali, care au venit să explice de ce nu este bine ca liceul să îşi piardă personalitatea juridică, dar nu a venit nici un reprezentant de la primărie sau de la inspectorat. Am gândit această formă de protest ca să le atragem atenţia. Iniţial trebuia să aibă loc în curtea liceului, dar firma de bază nu ne-a lăsat să intrăm“.

image

La protest au participat în jur de 150 de persoane FOTO Facebook Liceul de Coregrafie Floria Capsali

Vasilache a mai spus că, mâine, părinţii vor merge împreună cu copiii la sediul Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB), acolo unde la ora 11.00 va avea loc şedinţa administrativă. În replică, purtătorul de cuvânt al ISMB, Marian Banu, a declarat că posibila comasare nu va avea loc în acest an. 

„Liceul Floria Capsali şi Dinu Lipatti nu se comasează în acest an şcolar, ce va fi la anul, vom discuta“, a spus Banu. De asemenea, a ţinut să precizeze că nu i se pare normal ca micuţii să fie scoşi în stradă pentru a prostesta.

Pe aceeaşi temă:

Cercetare ANI pe numele directoarei de la Liceul „Kiriţescu” din Capitală. Directorii de la Şcoala „Sf. Andrei” şi Liceul de balet „Floria Capsali”, demişi

VIDEO Şcoala de balet din ţară: seacă lacul lebedelor

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite