Peste o sută de blocuri din cartierul Militari, din Capitală, lăsate fără căldură şi apă caldă din cauza unei avarii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste o sută de blocuri din cartierul Militari au rămas fără căldură şi apă caldă, după ce vineri dimineaţă s-a produs o avarie în zona străzilor Vasile Milea şi Uverturii, a anunţat purtătorul de cuvânt al Primăriei Capitalei, Alexandru Ichim.

Potrivit lui Alexandru Ichim, avaria, care afectează 110 blocuri, a fost cauzată de vechimea reţelei, ce favorizează apariţia unor astfel de situaţii. Purtătorul de cuvânt al Primăriei Capitalei a precizat, pentru Mediafax, că echipele Regiei Autonome de Distribuţie a Energiei Termice (RADET) intervin, în prezent, pentru remedierea avariei şi este posibilă realimentarea în zona afectată în cursul zilei de vineri.

Bucureştenii din cartierul Militari, dar şi din Drumul Taberei, au mai fost afectaţi de o scădere a temperaturilor în locuinţe, în urma avariei, în perioada 31 decembrie 2015 - 6 ianuarie 2016. Reprezentanţii municipalităţii anunţau realimentarea în parametri normali începând de miercuri 6 ianuarie, după ce a avut loc o întâlnire la Ministerul Energiei, între ministrul Victor Grigorescu, primarul interimar al Capitalei Răzvan Sava, reprezentanţii RADET şi ELCEN.

ELCEN, controlat de stat, prin Ministerul Energiei, este producătorul şi furnizorul de agent termic pentru RADET, responsabilă de distribuţie la nivelul Capitalei şi aflată în subordinea PMB. ELCEN are de recuperat de la RADET aproape un miliard de euro, din care 650 milioane euro reprezintă debitul principal (pentru marfa livrată), iar restul sunt penalităţi.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite