Pasajul Unirii din Capitală, blocat de o mașină care a luat foc în tunel. Imagini din timpul intervenției pompierilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un incendiu a izbucnit, marți, în Pasajul Unirii din Capitală, după ce o mașină a luat foc. Au fost mari degajări de fum, iar șoferii și-au lăsat mașinile și au ieșit pe jos din pasaj.

UPDATE 13.45 Poliția Capitalei anunță că în acest caz a fost deschis un dosar penal pentru distrugere din culpă. „În jurul orei 9:30, polițiști ai Direcției Generale de Poliție a Municipiului București- Secția 14 Poliție au fost sesizați, prin apel 112, cu privire la faptul că la un autorurism care circula printr-un Pasaj din Sectorul 4, din direcția Bd. I.C. Brătianu, către Bd. Mărășești, a izbucnit un incendiu (....) Se efectuează cercetări de către Secția 14 Poliție, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere din culpă”, arată sursa citată. 

UPDATE 11.30 Traficul rutier s-a reluat în Pasajul Unirii, sensul de mers dinspre bd.Cantemir către str. Colței

***

 Aproximativ 100 de persoane au fost surprinse de incendiu în pasaj și pe rampele de acces în acesta. Pompierii au intervenit cu mai multe autospeciale. Nu au fost semnalate victime, deși imaginile de la fața locului arătau mari degajări de fum.

„A fost incendiu în Pasajul Unirii. Am stat aproximativ 20 de minute. Ne-au pus să dăm cu spatele, să evacuăm. Polițiștii au oprit traficul și am ieșit cu spatele”, a povestit un martor. 

La fața locului au intervenit 8 autospeciale de stingere și 5 mașini SMURD. 

Conform ISU, la mai bine de o oră de la izbucnirea incendiului, au fost evacuate toate persoanele din tunel. La 10.15 în pasaj mai erau doar forțele de intervenție. Cei mai mulți dintre oameni au ieșit pe jos din pasaj. Salvatorii au evacuat 20 de persoane.

În autoturismul care a luat foc erau doi adulți si un copil. 

Prefectul Capitalei, Toni Greblă, a declarat că prima mașină de pompieri care a ajuns la fața locului nu a putut intra în pasaj.

Pe de altă parte, șeful DSU Raed Arafat a declarat că mașina de pompieri nu a intrat în pasaj pentru că aceasta este procedura, din cauza fumului. 

Incendiul a fost stins, iar în pasaj mai sunt 4 autoturisme abandonate de proprietari. Pompierii anunță că acestea pot fi recuperate. 

Primăria Sectorului 4 anunţa, pe 3 septembrie, redeschiderea Pasajului Unirii, după lucrări care au durat 77 de zile. Investiţia de 12 milioane de euro a vizat punerea în siguranţă a pasajului, lung de 900 de metri. De la redeschiderea sa au avut loc mai multe incidente, cinci vehicule de mari dimensiuni au rămas blocate, fie în poarta gabaritică, fie în tunelul rutier.

BucureștiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite