Nouă persoane au fost reţinute şi peste o tonă de tutun a fost confiscată în București

0
Publicat:

Nouă persoane au fost reţinute şi peste o tonă de tutun a fost confiscată în urma unor percheziţii efectuate în Bucureşti şi patru judeţe într-un dosar privind infracţiuni economice, a informat Poliţia Capitalei.

Polițiștii au confiscat peste o tonă de tutun Foto: Arhivă
Polițiștii au confiscat peste o tonă de tutun Foto: Arhivă

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Sector 6 - Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6, au efectuatâ, marți seara,17 percheziţii domiciliare în municipiul Bucureşti şi în judeţele Ialomiţa, Buzău, Prahova şi Călăraşi, la locuinţele unor persoane bănuite de săvârşirea infracţiunii de deţinerea în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a un kilogram de tutun de fumat.

 În fapt, pe parcursul probatoriului, s-a stabilit că, în perioada octombrie 2022 - prezent, mai multe persoane au creat două site-uri, prin intermediul cărora ofereau spre vânzare diferite cantităţi de tutun. Comenzile preluate de la clienţi erau onorate prin firme de curierat, folosindu-se de nume fictive, în scopul disimulării activităţii infracţionale", se arată într-un comunicat al Direcției Generale a Poliției Municipiului București (DGPMB).

Aproape patru tone de tutun a fost comercializată

De asemenea, poliţiştii, susțin că în perioada menţionată a fost comercializată cantitatea de 3,8 tone de tutun.

În urma derulării percheziţiilor domiciliare, poliţiştii au identificat şi indisponibilizat: aproximativ 1.275 de kg. de tutun, mai multe cântare, un dispozitiv de tocat/ mărunţit tutun, mai multe butoaie în care tutunul era prelucrat prin fierbere, precum şi 16.000 de lei, 5.500 de euro şi 60 de grame de aur, informează DGPMB.

„rejudiciul cauzat bugetului consolidat al statului, prin neplata accizelor, este de aproximativ 675.750 de lei", se menţionează în comunicat.

Potrivit Agerpres, până la acest moment, faţă de şapte bărbaţi şi două femei, cu vârste cuprinse între 25 şi 40 de ani, a fost dispusă măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând a fi prezentaţi în faţa magistraţilor cu propuneri legale, precizează Poliţia Capitalei.

BucureștiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite