Nicuşor Dan: Vor fi „foarte puţine” luminiţe de Crăciun în Capitală. Este mult mai important să alocăm banii pentru chestiuni serioase

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Facebook / Compania Municipala Iluminat Public Bucuresti
Foto Facebook / Compania Municipala Iluminat Public Bucuresti

Primarul Bucureştiului, Nicuşor Dan, a anunţat că anul acesta vor fi mai puţine instalaţii şi decoraţiuni de Crăciun. Acesta a explicat că banii vor fi cheltuiţi pe „acele chestiuni care pot diminua traficul” sau care pot „creşte confortul în ceea ce priveşte încălzirea”.

Nicuşor Dan a fost întrebat marţi seara, la B1TV, dacă bucureştenii vor avea luminiţe de Crăciun în această iarnă. „Foarte puţine, pentru că este mult mai important să alocăm banii pentru acele chestiuni serioase care să diminueze traficul, să diminueze poluarea, să crească confortul în ceea ce priveşte încălzirea”, a răspuns el.

Acesta a precizat că există posibilitatea ca târgurile private de Crăciun să fie deschise, dacă regulile sanitare de la momentul acela vor permite acest lucru.

„În schimb vrem, bineînţeles toate astea sunt cu dacă, pentru că suntem în pandemie, am vrea să organizăm mai multe târguri private de Crăciun la care bucureştenii să poată să simtă bucuria sărbătorilor, dacă regulile sanitare ne vor permite”, a adăugat Nicuşor Dan.

Edilul a amintit de perioada în care Gabriela Firea era primar şi a susţinut că atunci Bucureştiul avea mai multe luminiţe de Crăciun, dar „chestiunile fundamanetale” rămâneau nerezolvate.

„Au fost ani în şir în care administraţia nu s-a concentrat pe chestiunile fundamentale ale oraşului, ci pe chestiuni de suprafaţă, de sclipici. Oamenii înţeleg că tu dacă ai datorii de 3 miliarde de lei şi un buget de 4 miliarde, clar că trebuie să plăteşti acei bani de undeva”, a mai spus Nicuşor Dan.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite