Mesajul părinţilor Iuliei Ionescu, eleva din Bucureşti care a dispărut: „Nu a plecat să se călugărească. E într-un loc ascuns, lipsită de libertate, în suferinţă”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Familia Iuliei Ionescu, eleva în vârstă de 15 ani, din Capitală, care este dată dispărută de miercuri, 12 februarie, a transmis un mesaj public prin care susţine că fata nu a fugit la o mănăstire, să se călugărească, variantă prezentată de mass-media, în ultimele zile.

Părinţiei „În ultima vreme, începuse să intre pe fel de fel de site-uri, unde se vorbea despre Apocalipsă, sfârşitul lumii, despre rugăciuni. Era puţin religioasă, se ducea la biserică cu bunica ei de mână”. 

Reproducem mai jos mesajul integral al familiei Ionescu, transmis, sâmbătă, către toate instituţiile media: 

„Multumim media şi jurnaliştilor implicaţi activ pentru mediatizarea acestei dispariţii şi ajutorul acordat în ultimele zile în procesul de căutare şi găsire a fetiţei noastre, Iulia Ionescu.

Vă rugăm să ne respectaţi durerea şi să nu degeneraţi realitatea cu privire la acest copil. NU mai acreditaţi ideea ca Iulia a plecat la o mănăstire să se călugărească, dacă ar fi fost aşa acum eram din nou împreuna, NU te poţi ascunde la mănăstire!!!

Iulia este în acest moment într-un loc ascuns, lipsită de libertate, fără acces la mijloace de comunicare, în suferinţă.

Vă rugăm să opriţi această latură senzaţională şi să transmiteţi obiectiv cele întâmplate, fără piste false, lăsând autorităţile să îşi facă treaba şi ajutându-le pe acestea cu toate instrumentele de care dispuneţi.

Familia se dezice de toate declaraţiile şi comentariile terţelor părţi, care nici măcar nu ne cunosc, pe noi sau pe copil, şi care nu îi fac decât rău acestuia.

Noi ne dorim să găsim fetiţa cât mai repede şi ca acest coşmar sa ia sfârşit.

Vă mulţumim pentru întelegere şi va mulţumim pentru ajutorul bine întentionat în găsirea Iuliei.

Cu stimă,
Familia Ionescu”


Căutată de poliţişti în toată ţara

Iulia Ionescu este căutată de poliţişti în toată ţara, după ce familia ei a dat-o dispărută, miercuri. Noaptea trecută, mai multe echipe de poliţişti au împânzit Capitala, oprind sute de şoferi în trafic, pe care i-au întrebat dacă au văzut-o pe copilă şi le-au arătat fotografii cu Iulia. Oamenii legii au făcut apel către populaţie pentru ca toţi cei care au informaţii despre copilă să sune la numărul de urgenţă 112 sau să ia legătura cu Secţia de Poliţie 19 din Bucureşti.

La Poliţia Capitalei, s-a format, vineri, o celulă de criză pentru găsirea fetei. „Echipa de specialişti din cadrul Direcţiei de Investigaţii Criminale – I.G.P.R. va sprijini şi coordona activităţile de căutare a minorei la nivel naţional. La nivelul Poliţiei Capitalei a fost constituit punctul de comandă pentru găsirea minorei, fiind desfăşurate activităţi conform procedurilor în vigoare. De asemenea, s-a dispus ca structurile de informaţii ale M.A.I. să sprijine acţiunile de căutare ale Poliţiei”, se arată într-un comunicat emis de Ministerul Afacerilor Interne.

Ultima care a văzut-o pe Iulia este mama ei, Daniela Ionescu, cea care s-a despărţit de copilă, miercuri, în jurul orei 12.00, în staţia de metrou Eroilor din Capitală. Femeia spune că şi-a continuat drumul spre serviciu, iar copila a plecat spre staţia de autobuz, pentru a merge la şcoală, Colegiul ”Sf. Sava”, situat în centrul Bucureştiului. Femeia mai susţine că s-a alertat la scurt timp după despărţirea de Iulia, pentru că, în fiecare zi, fiica ei avea obiceiul să îi dea un elefon atunci când ajungea la liceu, lucru care, miercuri, nu s-a mai întâmplat.

”Primul lucru când am văzut că nu mă sună, m-am gândit că, poate, a uitat. Am sunat-o eu şi am văzut că are telefonul închis, ne-am mirat toţi şi am crezut că i l-a furat cineva. Am fost la liceu şi, când am văzut că nu a ajuns deloc, am zis că cineva a răpit-o", a declarat, pentru Pro TV, mama copilei. Ulterior, părinţii au nunţat dispariţia la Poliţie. 

Tatăl: ”Era puţin religioasă”

Tatăl fetei, Daniel Ionescu, a declarat, pentru ”Adevărul”, că fiica lui avea un comportament ciudat în ultima perioadă, fiind foarte interesată de site-uri religioase. Mai mult, spune bărbatul, cu câteva zile înainte de dispariţia ei, Iulia i-a trimis un sms ciudat duhovnicului ei: ”În utlima vreme începuse să intre pe fel de fel de site-uri. Ea era puţin religioasă, se ducea la biserică cu bunica ei de mână, dar pe aceste site-uri se vorbea despre Apocalipsă, sfârşitul lumii, despre rugăciuni“. 

Daniel Ionescu crede că o parte dintre problemele fiicei sale ar fi început în luna septembrie, atunci când fata a intrat cu nota 10 la Colegiul Naţional „Sf. Sava“ din Capitală, şi ca recompensă a primit un telefon modern. De pe acesta, Iulia putea să intre pe internet şi să acceseze ce site-uri dorea. „Nu ştiu, poate dacă nu ar fi primit telefonul ăsta... Impresia noastră este că a întâlnit persoane care vorbeau despre sfârşitul lumii. E un copil, a fost uşor de ademenit“, povesteşte cu vocea stinsă tatăl Iuliei.

Bărbatul mai crede că Iulia a fost atrasă în „cercuri ciudate de oameni“, precizând că fata i-a trimis un mesaj ciudat duhovnicului ei, cu câteva zile înainte de dispariţie. „Ştim că Iulia i-a trimis un mesaj în care îi spunea că vine Apocalipsa şi că ar trebui să se roage. Suntem devastaţi, nu înţelegem cum a fost ademenită“, a mai declarat Ionescu, pentru ”Adevărul”. În cursul zilei de joi, preotul la care se spovedea Iulia a fost audiat de poliţişti. 

Foarte ataşată de familie

Daniel Ionescu, mai susţine că „singura pistă pe care o avem acum conduce spre faptul că este sechestrată. Nu avea un prieten cu care să plece de acasă. Aş fi fost fericit să fie aşa, pentru că dragostea trece“. 

Duhovnicul a fost audiat de poliţişti. Ştim că Iulia i-a trimis un mesaj în care îi spunea că vine Apocalipsa şi că ar trebui să se roage. Suntem devastaţi, nu înţelegem cum a fost ademenită. Daniel Ionescu Tatăl Iuliei, copila dispărută

Părinţii Iuliei sunt despărţiţi, fata locuind cu mama ei, însă tatăl mărturiseşte că avea o relaţie foarte apropiată de ffiica sa. „Ne dădeam mereu mesaje, îmi spunea ce note a luat, râdeam, ne vedeam. Ultima dată am ieşit sâmbătă să bem un suc şi să ne uităm după cărţi. Am pupat-o, ne-am despărţit normal“, a declarat, pentru ”Adevărul”, Daniel Ionescu. 

De cele mai multe ori, copila îşi petrecea timpul liber alături de familie, cu mama sau tatăl ei, dar deseori mergea cu bunica la biserică. Pentru că a intrat cu nota 10 la Colegiul ”Sf. Sava” din Bucureşti, fata a fost întotdeauna preocupată de învăţătură, iar sâmbăta şi-o petrecea, uneori, la meditaţii sau la liceu să se pregătească pentru diferite concursuri. „Săptămâna trecută a ieşit cu mama ei la teatru. Este o persoană mai introvertită“, a mai spus tatăl Iuliei, adăugând că nu ştie ca fiica sa să aibă prieteni foarte buni cărora să se confeseze. Pentru că a intrat la liceu în urmă cu câteva luni, Iulia nu a reuşit să îşi facă foarte mulţi priteni, dar, spune Daniel Ionescu, a ieşti de câteva ori cu colegii „la pizza“.

Directoarea liceului: „Era o fată veselă, vioaie“

Elena Croncan, directoarea Colegiului Naţional „Sf. Sava“ din Capitală, a declarat, pentru „Adevărul“: „A intrat cu nota 10, era o fată veselă, vioaie şi se înţelegea bine cu colega ei de bancă. Colegii ei spun că nu vorbea despre viaţa personală“, a precizat directoarea. De asemenea, aceasta a mai spus că Iulia venea sâmbătă la liceu şi se pregătea pentru olimpiada de fizică, care are loc săptămâna viitoare. Poliţia Capitalei a făcut un apel către populaţie prin care-i roagă pe toţi cei care pot oferi informaţii legate de dispariţia fetei să sune la numărul de urgenţă 112 sau să ia legătura cu reprezentanţii Secţiei 19 de Poliţie din Bucureşti.


Vă mai recomandăm:

Tatăl Iuliei, eleva dispărută miercuri: „I-a trimis un mesaj duhovnicului ei că vine Apocalipsa. A intrat pe site-uri ciudate“. Tatăl elevei în vârstă de 15 ani, de la Colegiul „Sf. Sava” din Capitală”, care a dispărut miercuri, este de părere că fiica lui a fost ademenită în nişte cercuri „extremiste“. Bărbatul se bazează pe faptul că, în urmă cu câteva zile, fiica lui, Iulia, i-a trimis un mesaj duhovnicului ei în care îi spunea că vine Apocalipsa şi că ar trebui să se roage.

O elevă de la Colegiul „Sf. Sava” din Capitală a fost dată dispărută. O fată în vârstă de 15 ani, elevă la Colegiul Naţional „Sf. Sava”, a fost dată dispărută după ce aceasta nu a mai ajuns miercuri la şcoală, au informat oficiali ai Poliţiei Sectorului 5. 

Iulia Ionescu, eleva dispărută din Capitală, este căutată de Poliţie în toată ţara. Sute de şoferi au fost opriţi în trafic pentru a li se arăta poza copilei. Iulia Ionescu (15 ani), elevă în clasa a IX-a la Colegiul ”Sfântul Sava”, unde a intrat cu media 10, pare să fi intrat în pământ, de miercuri la ora 12.00, când a fost lăsată de mama ei la staţia de metrou Eroilor. Aici s-au despărţit, femeia plecând spre serviciu, iar copila spre şcoală.

 

BucureștiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite