Mai puţini oameni muşcaţi de câini decât în 2012, la Institutul Matei Balş, în luna octombrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproape 200 de persoane, dintre care 113 bucureşteni, s-au prezentat, în octombrie, la Centrul Naţional Antirabic al Institutului "Matei Balş" din Capitală, fiind muşcate de câini, dar şi de alte animale, cu 28% mai puţine decât în aceeaşi perioadă a anului trecut, informează spitalul.

Potrivit statisticilor prezentate de Centrul Naţional Antirabic, citate de Medifaxa, până în 10 octombrie, la ora 15.00, în unitatea medicală s-au prezentat 197 de persoane care au fost muşcate de câini, pisici sau alte animale. Dintre acestea, 113 sunt din Bucureşti, iar 84 din provincie, 179 fiind adulţi, iar 18 copii.

De câinii fără stăpân au fost muşcate 83 de persoane, în timp ce alte 80 au venit la spital după ce au fost muşcate de proprii câini. În plus, 28 de persoane au fost muşcate de pisici, iar şase, de alte animale.

Faţă de prima decadă a lunii octombrie 2012, numărul de persoane muşcate de câini a scăzut cu 28 la sută, arată statisticile citate. Totodată, faţă de primele 10 zile din septembrie, numărul de persoane muşcate a scăzut cu 22 la sută.

Pe aceeaşi temă:

VIDEO Marea hinghereală a împărţit Capitala în două: „Cine a furat banii pentru câini nu zice nimic“, „Baba aia nu a avut grijă de nepot“

Căţeluşa fără bot a ajuns în Adăpostul „Speranţa“. Oameni din toate colţurile lumii vor să o adopte

94% din bucureşteni nu ar adopta un maidanez pentru a-l salva de la eutanasiere

Sorin Oprescu, despre maidanezi: „Lumea nu se înghesuie să-i adopte“

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite