Liderul Europol: Polițiștii care au rugat elevii să le arate ce au în ghiozdan au fost linșați mediatic

0
Publicat:

Cosmin Andreica, președintele Sindicatului Europol, a declarat că polițiștii de la Ilfov care au rugat elevii dintr-o școală să le arate ce au în ghiozdan, în urmă cu câteva luni, au fost linșați mediatic pentru că ar trata copiii ca pe infractori.

Cosmin Andreica / Foto: Arhivă / Inquam Photos
Cosmin Andreica / Foto: Arhivă / Inquam Photos

„Aş vrea să facem o analogie în urmă cu situaţia din urmă cu câteva luni în care la o şcoală din Ilfov directoare şi cadrele didactice, ca urmare a unui număr semnificativ de situaţii în care minorii au fost victimele unor agresiuni sau chiar au avut cazuri de arme albe în incinta şcolii, colegii din cadrul IPJ Ilfov de la structura de Siguranţă Şcolară au desfăşurat o activitate educativ - preventivă în clasele indicate de către doamna director şi i-au întrebat pe elevi dacă au asupra lor astfel de obiective tăietoare-înţepătoare şi i-au rugat să scoată ghiozdanul şi să arate prin sondaj ghiozdanul poliţiştilor. Să nu uităm că acei poliţişti au fost efectiv linşaţi mediatic timp de o săptămână de către toată lumea pornind de la ideea că tratează elevii ca pe nişte infractori, că se comportă ca nişte infractori cu ei, că nu aveau ce să caute în incinta şcolii, că şcoala este pentru realizarea procesului educaţional”, a declarat Cosmin Andreica vineri, la Prima News, potrivit News.ro.

Referitor la acest caz, el a mai spus că părinții au făcut acelor polițiști plângere pentru abuz în serviciu, iar ca efect, astfel de activități au fost reduse în școli.

„În momentul în care la Ilfov acea activitate a avut loc, am avut nenumărate plângeri, deşi, culmea, nu imediat după incident, ci în momentul în care a fost mediatizat cazul. După mediatizare, au depus plângere penală părinţii pentru abuz în serviciu faţă de acei poliţişti care au pătruns în timpul procesului educaţional în faţa elevilor şi i-au speriat. Efectul a fost simplu pentru colegii noştri. Au redus activităţile în şcoli, care au avut ca scop acest fenomen educativ-preventiv şi în zilele următoare am văzut cazuri în care elevii s-au înjunghiat între ei, s-au agresat, ori i-au agresat chiar pe cei din stafful cadrelor didactice”, mai spune preşedintele Sindicatului Europol.

Cosmin Andreica conchide spunând că elevii trebuie să înțeleagă că polițiștii lucrează în slujba cetățeanului. „Nu văd nimic în neregulă să văd un poliţist în uniformă în faţa clasei. Sigur, că impune o anumită temere, un anumit respect, că există o reticenţă din partea elevilor, sunt complet de acord că vorbim de o instituţie de forţă. Însă, orice copil şi un elev trebuie să înţeleagă că poliţistul este în slujba cetăţeanului”.

Declarațiile președintelui Europol vin în contextul în care se cer măsuri mai stricte pentru a preveni violența din unitățile de învățământ, în urma incidentului în care o profesoară a fost înjunghiată de un elev.

BucureștiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite