Ion Ţiriac investeşte în energie solară. A luat un credit de 8 milioane de euro de Banca Românească pentru dezvoltarea unui parc fotovoltaic în Prahova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Omul de afaceri Ion Ţiriac va investi aproape 14 milioane de euro într-un parc fotovoltaic de 8 MW FOTO Cosmin Iftode
Omul de afaceri Ion Ţiriac va investi aproape 14 milioane de euro într-un parc fotovoltaic de 8 MW FOTO Cosmin Iftode

Omul de afaceri Ion Ţiriac, proprietarul Ţiriac Holdings, investeşte în domeniul energiei solare. Banca Românească a acordat un credit de 8 milioane de euro, pe o perioadă e 8 ani, companiei Blue Sand Investment, parte a Ţiriac Holdings, pentru dezvoltarea unui parc fotovoltaic în comuna Păuleşti, judeţul Prahova.

Construcţia parcului fotovoltaic de la Păuleşti, cu o capacitate instalată de 8 MW, a fost finalizată. Valoarea totală a investiţiei s-a ridicat la aproximativ 13,6 milioane de euro. 

"Până în prezent au fost evaluate proiecte de aproape 100 de MW pentru o potenţială finanţare. Proiectul parcului fotovoltaic din comuna Păuleşti, dezvoltat de compania Blue Sand, a întrunit standardele noastre şi, astfel, am considerat benefică acordarea unei finanţări de 8 milioane de euro pe o perioadă de 8 ani, continuând astfel parteneriatul strategic dezvoltat în ultimii 7 ani cu Grupul Ţiriac", spune Cosmin Călin, director executiv corporate banking în cadrul Banca Românească.

Instituţia financiară a fost asistată în această tranzacţie de casa de avocatură Ţuca Zbârcea & Asociaţii şi TUV Nord România, care a oferit asistenţă tehnică în legătură cu investiţia.

Banca Românească a acordat, până în prezent, finanţări de peste 50 de milioane de euro în sectorul energetic.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite