În Bucureşti, incidenţa cazurilor de COVID a scăzut sub 7 la mie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Rata de incidenţa a scăzut în Bucureşti, duminică, la sub 7 cazuri la mia de locuitori, informează Direcţia de Sănătate publică. Astăzi, valoarea înregistrată în capitală este de 6,85 la mia de locuitori.

De la jumătatea lunii februarie, incidenţa a fost într-o continuă creştere în capitală. Pe 28 martie a fost depăşit pragul de 7 la mie. Cea mai mare incidenţă a fost pe 31 martie, când, potrivit raportărilor oficiale, valoarea a fost de 7,08.

Restricţii în vigoare

În cazul localităţilor care au o incidenţă cumulată la 14 zile mai mare de 4 şi mai mică de 7,5 la mia de locuitori, în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică, magazinele se închid la ora 18:00 şi circulaţia este interzisă în intervalul orar 20:00 – 05:00.

Prin excepţie, unităţile farmaceutice, benzinăriile, operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu, precum şi operatorii economici din domeniul transportului rutier de persoane care utilizează autovehicule cu capacitate mai mare de 9 locuri pe scaune, inclusiv locul conducătorului auto, şi cei din domeniul transportului rutier de mărfuri care utilizează autovehicule cu masa maximă autorizată de peste 2,4 tone îşi pot desfăşura activitatea în regim normal de muncă, cu respectarea normelor de protecţie sanitară.

Excepţiile din Bucureşti

  • Cabinetele medicale, inclusive cele stomatologice, nu sunt afectate de reducerea programului operatorilor economici.
  • Persoanele care sunt victime ale violenţei în familie sau sunt puse într-o situaţie în care trebuie să işi protejeze viaţa, se pot deplasa în afara locuinţei şi după ora 20:00.
  • Deplasarea este permisă pentru vaccinarea anti-virus şi pentru testarea COVID.
  • Scoaterea animalelor de companie în faţa locuinţei este permisă, cât timp persoana nu se deplasează în nicio altă parte şi prezintă dovada că locuieşte în imobilul în faţa căruia se află.
București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite