IMAGINI SPECTACULOASE din cele mai frumoase parcuri de distracţii din Capitală FOTO/VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bucureştiul poate fi numit şi capitala distracţiei, asta datorită parcurilor deja existente, cât şi celor care vor fi inaugurate. Tot aici, se va deschide şi cel mai mare parc de distracţii din România.

În Capitală există cinci parcuri de distracţii de dimensiuni mari şi foarte mari. Printre cele deschise deja se numără Terra Park situat pe bulevardul Timişoara, Aventura Parc situat la 18 km de Bucureşti în pădurea Lucianca, comuna Butimanu, judeţul Dâmboviţa, dar şi parcul acvatic Water Park situtat pe Calea Bucureştilor 225A, Otopeni.

Alte două mari parcuri de distracţii sunt pe cale de a se deschide, iar organizatorii anunţă mai multe premiere la nivelul întregii ţări. Printre atracţiile care vor aduce mii de vizitatori pe zi se numără un carusel de 150 de metri înălţime (echivalentul a circa cinci blocuri de opt etaje puse unul peste celălalt), dar şi Piscina cu Valuri unde se recreeaza atmosfera unei insule tropicale, cu valuri de diferite mărimi şi forme.

Orăşelul Copiilor

Potrivit primarului sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, parcul „Orăşelul Copiilor" ar urma să se deschidă în această vară. Una din cele mai interesante atracţii va fi o roată imensă de tip carusel, de unde locuitorii Capitalei vor putea să observe tot oraşul de la o înălţime maximă de 150 de metri.

Cei mari îşi vor putea aminti de copilărie pe plaja artificială care va avea forma Tom & Jerry şi unde se vor putea relaxa pe şezlonguri şi în piscinele pentru adulţi. În lista noilor amenajări mai intră şi un ansamblu de fântâni pietonale, unele dintre ele fiind prevăzute cu flăcări în vârf.

Proiectul „Modernizarea Parcului Orăşelul Copiilor" este evaluat la aproximativ 5 milioane de euro, iar termenul de execuţie a lucrărilor este de două luni de la începerea lucrărilor.

Parcul La Plaja - Divertiland

Parcul acvatic „La Plaja" se întinde pe o suprafaţă de peste 42.000 de metri pătraţi, inclusiv zona de parcare, cea mai mare suprafaţă a unui water park din ţară. Potrivit site-ul de facebook al celui mai mare parc de distracţii din România - Divertiland, care va fi construit în etape, pe o suprafaţă impresionantă de 35 hectare, în apropiere de Capitală, la kilomtrul 13, adiacent autostrazii Bucureşti-Piteşti, prima etapă va fi gata în cursul săptămânii 6 - 10 august.

CLICK pe poze pentru a vedea imagini cu cel mai mare Aqua Parc din România!

Divertiland, cel mai mare parc de distracţii din România

Divertiland Multi Entertainment Park, va include un parc acvatic în aer liber (care va fi inaugurat în săptămâna viitoare), un parc de distracţii în aer liber şi un centru de divertisment familial acoperit, precum şi un club wellness, cu centre dedicate activitaţilor sportive şi spa.

Parcul acvatic „La Plaja" se întinde pe o suprafaţă de peste 42.000 de metri pătraţi, inclusiv zona de parcare, cea mai mare suprafaţă a unui water park din ţară. Capacitatea parcului este de peste 7.500 vizitatori zilnic. Vizitatorii se vor bucura pentru prima oara în Bucureşti de Piscina cu Valuri, senzaţia parcului La Plaja, care recreeaza atmosfera unei insule tropicale, cu valuri de diferite mărimi şi forme.

Peste 27 tobogane îi aşteapta pe amatorii de senzaţii tari: Boomerango, Multi-Lane Slide, Free Fall Slide, Super Bowl şi Speed Slide. Parcul va fi parcurs de un Râu Leneş (Lazy River) şi va avea în centru Cetatea Ploii (Rain Fortress), o atracţie construita pe mai multe niveluri, echipată cu alte 70 de mici atracţii, un adevarat labirint al distracţiei pentru cei mici şi nu numai.

Terra Park

Pasionaţii de senzaţii tari pot găsi aici peste 30 de echipamente destinate distracţiei extreme. Printre maşinăriile destinate stimulării adrenalinei se numără Z Force Tower, o platformă care te ridică la înăţimea de 53 de metri, după care urmează o cădere controlată şi aşa-numitul Hydrolift, adică un tobogan de apă cu bărci, înalt de 15 metri.

Terra Park, cel mai mare parc de distracții din Capitală Terra Park, cel mai mare parc de distracții din Capitală Terra Park, cel mai mare parc de distracții din Capitală

CLICK pe fotogalerie pentru a vedea mai multe imagini cu atracțiile din Terra Park!

Terra Park a fost inaugurat anul trecut, pe 16 octombrie şi a funcţionat până în luna decembrie. Ridicat pe locul fostei fabrici de diamante sintetice Rami-Dacia, parcul are o suprafaţă totală de 30.000 de metri pătraţi. Întregul proiect a reprezentat o investiţie de 25 de milioane de euro.

Water Park-Otopeni

Singurul aqua park din zona Bucureştiului, complexul situat la şase kilometri de Capitală, în localitatea Otopeni (Calea Bucureştilor 255A, lângă hotelurile Rin şi Confort), va fi deschis până în septembrie. Distracţia principală o constituie cele 27 de tobogane cu apă de diferite înălţimi, dintre care şapte destinate exclusiv copiilor.

CLICK pe fotogalerie pentru a vedea imagini de la Water Park din Otopeni!

image

Water Park are amenajate diferite trasee acvatice prin tobogane, butoiaşe plutitoare şi poligoane sportive acvatice. În plus, parcul are 4.000 de şezlonguri şi umbreluţe, un teren de volei si unul de fotbal pe nisip şi nouă piscine.

La parcul acvatic din Otopeni se poate ajunge cu maşina (complexul are o parcare cu 2.500 de locuri), cu expresul 783 ce porneşte de la Piaţa Unirii sau cu autobuzul 449 din Piaţa Presei Libere.

Aventura Park

Este primul parc de aventuri pentru întreaga familie din România, deschis din 2006. Aici se pot practica diverse activităţi în natură şi activităţi în aer liber. In fiecare week-end cu un bilet de intrare, bucureştenii pot profita toată ziua de facilităţile şi majoritatea atracţiilor parcului, cu excepţia celor cu plata suplimentară (arc, produse terasa, petreceri, etc.).Printre activităţi se numără escalada în copaci, piscina, minizoo, cât şi perete de escaladă, tir cu arcul şi spaţii de joacă.

Reprezentanţii Aventura Park oferă totodată şi opţiunea de a organiza evenimente pentru grupuri cu o rezervare prelabila cum ar fi zile de naşteri, petreceri pentru copii sau teambuilding-uri. Parcul este situat la 18 km de Bucureşti, în pădurea Lucianca, comuna Butimanu, judeţul Dâmboviţa.

Urmăreşte-ne şi pe FACEBOOK ca să fii la curent cu tot ce mişcă în Bucureşti

Footer Bucuresti
București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite