Grevă de avertisment la RATB. Angajaţii sunt nemulţumiţi de salarii şi de condiţiile de muncă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În semn de protest, şoferii vor circula cu farurile aprinse FOTO Adevărul
În semn de protest, şoferii vor circula cu farurile aprinse FOTO Adevărul

Aproximativ 3.000 de angajaţi ai RATB, din mai multe sindicate, vor purta, joi, banderole pe care scrie „Grevă“, iar autovehiculele vor circula cu farurile. De asemenea, şi muncitorii de la uzina de reparaţii vor protesta în curtea instituţiei, în pauza de masă. Oamenii se plâng de salarii şi de condiţiile proaste de muncă.

Sindicatele din RATB afiliate la FNSSR organizează grevă de avertisment, joi, 6 martie. Sindicaliştii vor să atragă atenţia asupra unor probleme care trebuie rezolvate cât mai rapid în opinia lor. Potrivit unui comunicat emis de organizatorii protestului, angajaţii au următoarele nemulţumiri:

1. Oprirea jafului şi a distrugerii RATB
2. Reducerea numărului de funcţii
3. Reducerea personalului TESA
4. Starea tehnică precară a vehiculelor din dotare şi lipsa pieselor de schimb şi punerea în pericol cu bună ştiinţă a siguranţei circulaţiei şi a publicului călător
5. Condiţii precare de muncă
6. Încadrarea personalului de bord în condiţii speciale de muncă.


„În ziua grevei, toţi membrii sindicatelor vor purta banderola cu înscrisul «GREVĂ», inclusiv personalul de bord şi vom circula cu luminile aprinse. Volm decide ulterior dacă urmează să pichetăm sediul Regiei. Rezolvarea pe calea dialogului este dorită de către reprezentanţii sindicatelor“, se arată în comunicatul emis de sindicalişti.
Semnatarii acestui comunicat de presă sunt: Alexandru Mihalache, preşedintele Sindicatului Lucrătorilor RATB - URAC, Petre Roşculescu, preşedintele Sindicatului Publictrans Bucureşti şi Marius Bucur, preşedintele Sindicatului Transportatorilor Liberi Bucureşti.

Ultimul protest al angajaţilor RATB, când au pichetat sediul Regiei, a avut loc în luna decembrie.

Pe aceeaşi temă

Cum ar putea banda unică pentru transportul în comun să rezolve patru probleme de bază ale Capitalei

Transportul public din Bucureşti, în atenţia lui Oprescu. Unde se vor amenaja benzile unice RATB din Capitală

RATB are o nouă conducere. Şapte directori noi au fost numiţi săptămâna trecută

Consilierii generali au aprobat suplimentarea bugetului RATB cu 44 de milioane de lei. RADET a primit doar 20 de milioane de lei

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite