FOTO Catedrala Mântuirii Neamului se înalţă pe zi ce trece. Muncitorii au început să lucreze la primul etaj al lăcaşului de cult

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Catedrala Mântuirii Neamului ar trebui să fie gata în 2016 FOTO Arhivă
Catedrala Mântuirii Neamului ar trebui să fie gata în 2016 FOTO Arhivă

Catedrala Mântuirii Neamului, construcţie impresionantă la care se lucrează de vreme bună, se înalţă pe zi ce trece. Reprezentanţii Patriarhiei spun că în acest moment muncitorii au început să lucreze şi la primul etaj al viitoarei catedrale ce se va înălţa în centrul Bucureştiului.

Lucrările de pe şantierul Catedralei Mântuirii Neamului continuă , iar reprezentanţii Patriarhiei au anunţat pe site-ul Basilica.ro că muncitorii care lucrează în două schimburi au început lucrările şi la primul etaj al catedralei.

catedrala mantuirii foto basilica

Catedrala Mântuirii Neamului capătă contur FOTO Basilica.ro

„Se lucrează în continuare la nivelul parterului între cotele 0 şi 9. De asemenea, a început lucrul la nivelul etajului unu între cota 9 şi cota 18. La nivelul parterului am ajuns la un procent de execuţie inclusiv cu planşeul care acoperă cota + 9 la circa 80-85 % procent de execuţie, iar la nivelul etajului între cotele 9 şi 18 s-au executat deja circa 20 % din volumul total de lucrări”, a precizat, pentru TRINITAS TV, inginerul Dan Dumitrescu, dirigintele de şantier, citatat de Basilica.ro.

BOR: Costurile de la prima etapă au scăzut

În ceea ce priveşte prima etapă a lucrărilor, cele care au vizat realizarea infrastructurii, acestea s-au încheiat în primăvara anului trecut. 

image

„Termenul de finalizare pentru infrastructură a fost 2013, aşa cum s-a şi întâmplat în luna aprilie. Cei care au realizat infrastructura Catedralei şi-au încheiat mandatul, iar noul constructor estimează terminarea lucrărilor la suprastructură până la începutul anului 2016, având în vedere complexitatea lucrării. Sunt câteva sute de muncitori care lucrează susţinut având în vedere şi vremea foarte bună“, preciza Constantin Stoica, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei în primăvara acestui an .

catedrala neamului

Costurile pentru realizarea Catedralei Mântuirii Neamului, într-o primă fază, au fost estimate la 100 de milioane de euro, dar după realizarea infrastructurii Catedralei acestea au scăzut cu 20% pentru că materialele de construcţii s-au ieftinit datorită crizei, potrivit lui Constantin Stoica.

Citeşte şi:

Cât a costat Catedrala Mântuirii Neamului şi de unde vin banii pentru lucrări

FOTO Catedrala Neamului este mai aproape de finalizare: structura de rezistenţă, gata la sfârşitul lui aprilie. Imagini din interior

Încă un pas înainte în construirea Catedralei Neamului 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite