Firea, despre înfiinţarea companiilor municipale: Nu am făcut altceva decât să stârpim mafia din Capitală. Nu au cum să fie desfiinţate aceste companii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul general al Bucureştiului, Gabriela Firea, a declarat, vineri, că, prin înfiinţarea companiilor municipale s-a dorit „stârpirea mafiei din Capitală”, ea anunţând că aşteaptă motivarea instanţei. Firea susţine că nu vor fi desfiinţate societăţile, pentru că au activitate, şi precizează că vor fi folosite toate căile de atac.

”Nu am făcut altceva decât să stârpim mafia din Capitală. M-aş fi aşteptat ca USR să fie alături de mine pentru că şi reprezentanţii lor spuneau, în campania electorală, că în Capitală sunt cinci-şase firme căpuşă care câştigă pe bandă rulantă toate contractele şi că trebuie făcut ceva. Eu aştept motivarea instanţei, sunt convinsă că ni se va da câştig de cauză. Practica judiciară trebuie să fie unitară, cred că sunt şi probleme de constituţionalitate, pentru că nu poţi să impui doar muinicipiului Bucureşti şi nu întregii ţări un vor de două treimi, sugerând că bugetul este parte componentă a patrimoniului”, a declarat, vineri, primarul general.

Aceasta a afirmat că decizia Curţii de Apel Bucureşti nu spune ce este de făcut în continuare şi nu ţine loc de act juridic de desfiinţare a companiilor.

”Ar trebui să fie un alt proces prin care Registrul Comerţului să radieze aceste societăţi, dar nu se poate aşa ceva câtă vreme ele au fost înfiinţate legal. Nu au cum să fie desfiinţate aceste companii pentru că sunt înfiinţate legal”, a mai spus Gabriela Firea.

Primarul general a precizat că vor fi folosite toate căile de atac şi a adirmat că speră că, într-un final, Primăria Capitalei va avea câştig de cauză. 

Curtea de Apel Bucureşti a decis, joi, anularea tuturor hotărârilor de înfiinţare a companiilor municipale ale Primăriei Capitalei, în urma unui proces iniţiat de USR Bucureşti, în anul 2017. Decizia instanţei este definitivă.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite